..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Που πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή ρωτούσε και ξαναρωτούσε ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου προεκλογικά.14 μήνες μετά τις εκλογές παίρνει την απάντηση . Στις Τράπεζες της Ελβετίας απαντάει σήμερα το γερμανικό περιοδικό «Σπήγκελ», το οποίο αναφέρει εκτιμήσεις, ότι οι Έλληνες έχουν καταθέσεις περίπου 600 δις ευρώ στην Ελβετία. Αυτό το οποίο γνωρίζανε λίγο πολύ όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά. Η ασύλληπτη ληστεία του αμύθητου πλούτου που έχει παραχθεί με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες κρατάνε συσσωρευμένο σε τράπεζες της Ελβετίας. Το αστρονομικό αυτό ποσό των 600 δις ευρώ  είναι διπλάσιο σχεδόν του κρατικού χρέους και τρεις φορές περισσότερα από όσα έχουν καταθέσει στην ίδια τη χώρα τους. Δηλαδή 200 δις ευρώ βρίσκονται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ απροσδιόριστο ποσό, αυτό που βρίσκεται σε άλλες χώρες και οφ σορ εταιρείες του πλανήτη. Δημοσιεύματα στον Ελληνικό τύπο δίνουν ότι, το τελευταίο  τρίμηνο του 2010, μέσα στην κρίση και κάτω από το φόβο της χρεοκοπίας της χώρας φυγαδεύσανε άλλα 40-50 δις ευρώ σε τράπεζες της Ευρώπης. Για να μη τα χάσουν. ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Κίνητρο βέβαια για το δημοσίευμα του «Σπήγκελ» δεν αποτέλεσε ο πόνος για το κλεμμένο πλούτο των Ελλήνων εργαζομένων αλλά οι πληροφορίες που θέλουν την Ελληνική Κυβέρνηση να ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί με την Ελβετία, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών γύρω από τη φοροδιαφυγή. Δημοσιεύματα στο τύπο εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων δεν έχει δηλωθεί στην εφορία. Δεν μπορούν λοιπόν οι άρπαγες  του παραγομένου πλούτου του λαού ,να προτρέπουν και να ζητάνε από την κυβέρνηση, την κρίση τους να τη πληρώσει ΑΛΛΟΣ. Τώρα που μάθαμε και ο πρωθυπουργός μαζί μας -αν και αυτός γνώριζε- ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ πρέπει να υπάρξει σθεναρή αντίσταση στη νέα επέλαση με τις νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα. Ας είναι η23 Φλεβάρη ημέρα για ένα μεγάλο διάλλειμα από το λήθαργο που με τα τερτίπια της μας έριξε η κυβέρνηση. Ας είναι η 23 Φλεβάρη ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για όλο το λαό της Αλεξάνδρειας. Επειδή είναι αδίστακτοι και ανάλγητοι. Επειδή ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος ας τους πούμε. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ..ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ.  

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 15/02/2011   
                                                                                                                                                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog