..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥΑΙΓΑΙΟΥ
Μετά την αποβίβαση των Τούρκων στρατιωτών στα Ίμια είχαμε την πρώτη Παγκάλεια ρήση: «Τη σημαία των Ίμιων την πήρε ο αέρας» και τώρα για να πας στο νησί χρειάζεται διαβατήριο. Σήμερα με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργό Ε. Μπαγίς «Η άποψή μου είναι ότι μπορούμε να ψάξουμε μαζί την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να ορύξουμε το πετρέλαιο που τυχόν να υπάρχει. Έτσι θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δυο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου. Ας βρούμε πετρέλαιο. Ας βγάλουμε λεφτά. Ας τα μοιραστούμε………Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε. δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια. Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια Ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους. Η επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 7-8 μίλια από 12 που είναι σήμερα….». Έτσι έχουμε νέες δηλώσεις Πάγκαλου: «Η υφαλοκρηπίδα φθάνει μόνο τα 200 μέτρα βάθους βυθού, αφήνοντας έτσι εκτός, για διευθετήσεις τύπου 50-50, το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, το οποίο βάσει του Διεθνούς Δικαίου ανήκει στην Ελλάδα. Η υιοθέτηση τέτοιου είδους διευθετήσεων ενέχει θανάσιμους κινδύνους για τα Ελληνικά  Κυριαρχικά δικαιώματα, είτε με την λύση της συνεκμετάλλευσης είτε με την χάραξη της υφαλοκρηπίδας. Αν ανάμεσα στα  Ελληνικά νησιά, στηθούν Τούρκικες πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου- φυσικού αερίου, αυτό θα συμπαρασύρει τον έλεγχο του εναέριου χώρου, την αρμοδιότητα έρευνα και διάσωση αλλά και το συνολικό επιχειρησιακό- στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής αυτής, αφού η Τουρκία θα επικαλείται την προστασία και την ασφάλεια των «ζωτικών» της συμφερόντων.
 Αλήθεια ποια είναι η γνώμη του βουλευτού μας;
Αλήθεια τι γνωρίζουν για την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου;
Αν γνωρίζουν κάτι γιατί δεν αντιδρούν;  

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 28/11/2010       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog