..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Δεν  θα διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα που κάνει ο λαός μας». Τάδε έφη  Γεώργιος Α. Παπανδρέου, σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Πάτρα, χαρακτηρίζοντας «αντιπατριώτη» όποιον εμποδίζει τα αντιδραστικά μέτρα που αποφασίζει η τρόικα και εκτελεί η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του.
  «Πατριωτισμός» για τη κυβέρνηση είναι: Να κόβει από τους συνταξιούχους τα δώρα των Χριστουγέννων και Πάσχα. Να κλέβει από τους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από 3000 ευρώ το χρόνο. Να απασχολούνται οι εργαζόμενοι με μισθούς 600 ευρώ το μήνα. Να μοιράζουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. 78 δις ευρώ στις Τράπεζες όταν την ίδια ώρα κλέβουν από το λαό 1 δις.
«Πατριωτισμός» για τη κυβέρνηση είναι: Να αυξάνει τα χαμηλά τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 36,5% και να κάνει μείωση κατά 15,6% στα τιμολόγια των 3000 και πάνω ΚW. Να κλείνουν καθημερινά εκατοντάδες καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις και από την άλλη να δίνει επιδοτήσεις 2,5 δις ευρώ σε μεγάλες επιχειρήσεις για να απαλλαγούν από τη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.   
               «Πατριωτισμός» είναι: Κάθε χρόνο να βγαίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό      10 δις ευρώ για καλύπτουν δαπάνες για το ΝΑΤΟ και η Ελλάδα να διατηρεί στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν.
«Πατριωτισμός για τον υπερσοσιαλιστή  Γεώργιο Παπανδρέου είναι: Να       σκύβουμε  όλοι το κεφάλι. Να μη κρίνουμε. Να μη διαμαρτυρόμαστε. Να μη   διαδηλώνουμε. Να μην απεργούμε. Να μην……. Να
μην………
Τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς, αν αυτά που εννοεί δεν είναι άλλο από διαστροφή των εννοιών και τη βεβήλωση των νοημάτων;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 01/02/01/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog