..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940 ΣΤΟ ΝΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ 2011

     Η νέα Κυβέρνηση του πρωθυπουργού χερ Χόρστ ΡΑΙΧενμπάχ – από το όνομά του και μόνο ανατριχιάζει όλη η Ευρώπη- των υπουργών Αδόλφο Άιχμαν, Κούρτ Σβανστάινγκερ, Κλάους Χαϊνβάνμπεργκ, Μαρλέν Κλασφάιντ και άλλων Γερμαναράδων, δύο ημέρες πριν την 28η Οκτώβρη, αποφάσισαν και έδωσαν εντολή στον «πρωθυπουργεύοντα» του 14% κ. Παπανδρέου «κούρεμα» 50% των κρατικών ομολόγων.
     Για μέρες έδιναν τη μάχη, Μέρκελ και Σαρκοζί, για το ποσοστό του «κουρέματος». Ποσοστό που θα συμφέρει τις Τράπεζές τους. 60% ήθελε η Γερμανία, 40% η Γαλλία. Πήραν τις εγκρίσεις από τα κοινοβούλιά τους και στο τέλος βρήκαν τη χρυσή τομή του 50%  Ο « πρωθυπουργεύων» του 14% κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τη Βουλή; Πήρε έγκριση; Ποιες ήταν οι προτάσεις του; Κανένας Έλληνας δεν γνώριζε. Αλλά τέλος πανηγύρισε. Μας ανακοίνωσε ότι πετύχαμε. Καταφέραμε να σώσουμε τη χώρα.
     Κάθε τρεις μήνες τα ίδια λέει. Καταφέραμε να σώσουμε τη χώρα.                            
Για ένα «κούρεμα» 100 δις ευρώ, τα οποία θα πληρώσει ο λαός. Ο κ. Βενιζέλος, ο Αντιπρόεδρος των 2 εκατ. το χρόνο, μας ενημέρωσε ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα ΕΑΝ πιαστούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου. Ένα χρόνο τώρα τα ίδια ακούμε. Δεν Δεν  και όλο νέα μέτρα παίρνουν. Το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων αυτών που είχαν τα Ταμεία,  τα οδηγεί στην οριστική χρεοκοπία, εάν δεν αναπληρωθεί το χάσιμο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα οδηγήσει σε ένα νέο πλιάτσικο σε βάρος των εργατικών και λαϊκών εισοδημάτων. Θα αποτελέσει βάση για να μας κόψουν ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις. Να μεγαλώσουν την ανεργία. Σηματοδοτούν μια νέα επέλαση για να μειώσουν ακόμα πιο πολύ τις παροχές στην Υγεία και στις Υπηρεσίες Πρόνοιας. Η κυβέρνηση σήκωσε το πιστόλι και έδωσε τη χαριστική βολή στα Ταμεία και τις Συντάξεις.                                                                                                               
    Και όλα αυτά την ώρα που η χώρα γιορτάζει την επέτειο του ΟΧΙ. Σκηνικό λίγο πολύ ανάλογο με εκείνο 70 χρόνια πριν. Με Γερμανούς, με δυνάμεις του άξονα (Τρόικα}, με δωσίλογους και σπιούνους. Μια κατάσταση τραγελαφική. Από τη μια Έλληνες μαθητές, παιδιά ανέργων, παιδιά απολυμένων, οικονομικά κατεστραμμένων εμπόρων. Παιδιά εξαθλιωμένων μισθωτών.. Θα παρελάσουν ενώπιον των υπευθύνων αυτής της κατάστασης .Θα πρέπει αυτά τα παιδιά να κλίνουν την κεφαλή, ένεκεν τιμής, προς την εξέδρα.
     Αλλά όμως όπως πάντα, με ένα λαό που αντιστέκεται. Τους γιουχάισε. Τους κυνήγησε. Όπως κυνήγησαν τους μαυροκουκουλάκηδες και τους δωσίλογους.  Κατέβηκαν από τις εξέδρες. Τους φυγάδευσαν. Κάπως έτσι ξεκίνησε η άνοιξη και στις χώρες της Αφρικής. Αίγυπτο, Συρία , Λιβύη. Ας παραδειγματιστούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog