..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Η ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ;
     Σοκ και δέος προκαλούν οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα των ημερών που  ανακοινώνονται από την κυβέρνηση. Όλοι αυτοί οι καθηγητές πανεπιστημίου που βρίσκονται στο υπουργικό συμβούλιο που την ημέρα άλλα λένε  και το βράδυ αποφασίζουν άλλα, έχουν φέρει τον Ελληνικό λαό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.  Ο Ελληνικός λαός αναρωτιέται εάν αυτοί που μας κυβερνούν βγήκαν από μήτρα Ελληνίδας ή από άλλο ον ( ζώο ). Εάν είναι πατριώτες ή ανθέλληνες. Εάν είναι ικανοί ή ανίκανοι. Εάν έχουν σώας τας φρένας ή είναι ψυχικά ασθενείς; Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, βγαίνει πάλι ο ευφυής πανεπιστημιακός κ.  Βενιζέλος – ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ – με ύφος σαράντα καρδιναλίων, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, ανακοινώνει ότι οι μισθοί και οι συντάξεις « ευτυχώς» γυρίζουν στο 2004. Οι εμείς ζούμε σε άλλη διάσταση ή οι νευροδιαβιβαστές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, εμφανίζουν πάθηση και χρήζει ο άνθρωπος ειδικής εξέτασης. Οι μισθοί και οι συντάξεις μετά τις φοροκαταιγίδες δεν είναι στα επίπεδα του 2004 αλλά του 1984. Η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και η δουλειά χωρίς δικαιώματα, μας στέλνει στο 1884 πριν την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και όχι στο2004. Για δε το δανεισμό μας από τους τοκογλύφους δεν μας πάει στο 2004 αλλά στο 1824 στη εποχή του Κολοκοτρώνη. Φαίνεται ότι ο ευφυέστατος κ. Βενιζέλος ή μπέρδεψε τις χρονολογίες ή αντί ότι πάμε στο  4, εννοούσε ότι ο λαός θα πέσει στα 4.
      Όσα οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν σε ένα αιώνα, ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες, από το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και με τη στήριξη Ν.Δ. και ΛΑΟΣ.
     Επιβάλλουν δουλειά χωρίς δικαιώματα. Θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων. Οι νέοι φόροι, τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι εφεδρείες, οι απολύσεις, το τσεκούρι στις παροχές υγείας, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και η ισοπέδωση του Δημόσιου Σχολείου δεν γίνονται για να σωθεί η χώρα.  
    Η λεηλασία των ταμείων με την ανταλλαγή των ομολόγων, η επίθεση στις επικουρικές συντάξεις και Β.Α.Ε. δεν γίνονται για να σωθεί η χώρα. Δεν πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο χωρίς βιβλία για μειωθεί το έλλειμμα. Η κατάργηση του κατώτερου μισθού και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  δεν γίνεται για καλυφθεί το έλλειμμα. Είναι απαίτηση των ντόπιων και Γερμανών βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το δηλητήριο που χύνουν κάθε μέρα ανάμεσα στους εργαζόμενους στο δημόσιο, στα «ρετιρέ» και στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι για να μειωθεί το χρέος. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog