..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

 ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
    Ολοένα και περισσότερο ξεθωριάζει ο αποπροσανατολισμός του Ελληνικού Λαού, από τα ψέματα που μας σέρβιρε σε καθημερινή βάση, η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε. και τα γνωστά  «παπαγαλάκια» της αντιδραστικής πολιτικής. Προπαγανδίζουν με ψέματα και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ώστε να εξασφαλίσουν την υποταγή τους. Μας λένε: Εάν δεν πάρουμε την 1η δόση ,την 2η,την 3η,…………..την 6η, την 7η,…….την 100η, εάν δεν υπογράψουμε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, εάν δεν κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας, θα μας βγάλουν από την Ε.Ε. Θα γυρίσουμε στη δραχμή. Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θα πτωχεύσουμε!!! Ψ Ε Μ Α Τ Α. Σερβίρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ψέματα για να γίνονται πιστευτοί.
    Ας δούμε με αριθμούς τα έσοδα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού Κράτους:
Από τον προϋπολογισμό του 2012 τα έσοδα είναι 60 δις ευρώ. Πληρωμές μισθών και συντάξεων 19,5 δις . Περισσεύουν 40,5 δις ευρώ. Επίσης αντλεί χρήματα, από ομόλογα  Ελληνικού δημοσίου, που δημοπρατούνται από Ελληνικές και ξένες τράπεζες και δάνεια της τρόικας. Η τρόικα μέχρι σήμερα έχει εκταμιεύσει, προς την Ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνολικά 65 δις ευρώ.. Την ίδια περίοδο, η κυβέρνηση, έχει πληρώσει προς τους τραπεζίτες τόκους και χρεολύσια που φτάνουν τα 78,8 δις ευρώ. Άρα τα 65 δις ευρώ του δανείου της τρόικας πήγαν κατευθείαν στα ταμεία των τραπεζών και επιπλέον, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ακόμα 13,8 δις ευρώ που άρπαξε από τους εργαζομένους, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις. Με δυο λόγια, τρόικα και κυβέρνηση χρηματοδοτούν τους τοκογλύφους τραπεζίτες, οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ αλλά, αναλαμβάνουν να πληρώσουν το λογαριασμό. Αυτά για την πληρωμή των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
    Ως προς την αποπληρωμή των δανείων της τρόικας, η Ελληνική κυβέρνηση, στο εννεάμηνο Γενάρη- Σεπτέμβρη, κατέβαλε προς τους τραπεζίτες, 14 δις ευρώ για τόκους και 25,7 δις ευρώ για χρεολύσια. Συνολικά 40 δις ευρώ περίπου. Άρα μόνο ηλίθιο παραμύθι  μπορεί να σταθεί το επιχείρημα πως με τα λεφτά της τρόικας πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, όταν, τα τοκοχρεολύσια ήταν 40 δις ευρώ και οι μισθοί- συντάξεις ήταν μόλις 16 δις ευρώ.
     Στην εισηγητική έκθεση,σελ.57, του κρατικού προϋπολογισμού φαίνεται πως μοιράζονται συνολικά οι κρατικές δαπάνες Τόκοι-χρεολύσια-ενίσχυση τραπεζών: 121 δις. Το 71% του προϋπολογισμού. Μισθοί- Συντάξεις δημοσίου: 19,5 δις ευρώ. Το 11,4% του προϋπολογισμού.    Ασφαλ. Ταμεία- Πρόνοια-Υγεία-Παιδία: 17 δις. Το 10,1% του προϋπολογισμού.
Λειτουργικές δαπάνες του κράτους: 4,2 δις. Το 2,5% του προϋπολογισμού.  
Διάφορες δαπάνες: 8,2 δις ευρώ. Το 4,9% του προϋπολογισμού.                                                        Άρα με ΑΙΣΧΡΑ και ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΜΑΤΑ, προσπαθούσε να χειραγωγήσει να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει, η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η σημερινή, τους εργαζόμενους, για να επιβάλει λιτότητα άνευ προηγουμένου, να καταργήσει δικαιώματα, να καταστρατηγήσει κατακτήσεις δεκαετιών, κόψει μισθούς και συντάξεις για να μπορεί να πληρώνει μεγαλύτερες δόσεις προς τους τοκογλύφους τραπεζίτες.             
    Εφαρμόζουν κατά γράμμα τις σκέψεις και ιδέες του ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, που στο βιβλίο «Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ» εκδόσεις «Ζαρβάνου» γράφει: «…….Το μέγεθος της ψευτιάς είναι ένας παράγοντας για να γίνει πιστευτή. Με την πρωτόγονη αφέλεια των μαζών, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ………Δεν θα μπορεί ποτέ η μεγάλη μάζα να υποπτευθεί ένα τόσο μεγάλο, και η μάζα θα σταθεί τέλεια ανίκανη να πιστέψει πως θα μπορούσε να είχε κανείς τη ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΑΣΗ»            ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog