..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 28/02/2012



ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΠΕ: Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΠΙΣΩ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΡΩΣΙΑ -ΚΙΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΖΩΝΗ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΝ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ  ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ. ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ  ΚΚΕ. 

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΜΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΑΦΛΟΓΙΣΤΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ...ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog