..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ....ΝΑΖΙ !!!!!!!!

Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας στις 19/04 ενέκρινε ανακοίνωση για τη65η επέτειο της Δίκης της Νυρεμβέργηςκατά την οποία δικάστηκαν το 1945 δεκάδες αξιωματικοί των Ναζί ως εγκληματίες. Στην ανακοίνωση καταδικάζονται οι προθέσεις ορισμένων αντιδραστικών πολιτικών της Ουκρανίας να εξισώσουν την ΕΣΣΔ με τη χιτλερική Γερμανία, επιρρίπτοντας στην ΕΣΣΔ ακόμη και την ευθύνη για την εξαπόλυση του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Το συγκεκριμένο σχέδιο της απόφασης Ν. 7405, που πρότεινε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας (ΚΚΟυ), υπερψήφισαν 233 βουλευτές, από τους 375 βουλευτές.
Οι βουλευτές της Ουκρανίας καταδίκασαν τις προσπάθειες ιστορικής αναθεώρησης των συμπερασμάτων της Δίκης της Νυρεμβέργης, της διαστρέβλωσης και της μείωσης του ιστορικού της ρόλου.
Νέα επιχείρηση ηρωοποίησης των ναζί
Την περασμένη βδομάδα το ουκρανικό κοινοβούλιο «εμπλούτισε» τον κατάλογο των «εθνικών ηρώων» της Ουκρανίας με τον καρδινάλιο της Ουκρανικής Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας (από το 1944), Ιωσήφ Σλεπόι, που συνεργάστηκε με τους φασίστες και για τη δράση του αυτή συνελήφθη το 1945 από τις σοβιετικές αρχές και φυλακίστηκε έως το 1963, όταν με παρέμβαση του Βατικανού απελευθερώθηκε και στάλθηκε στη Ρώμη.
Υπέρ της ηρωοποίησης του Ιωσήφ Σλεπόι, συνεργάτη των ναζί, ψήφισαν 361 βουλευτές από τους 412, δηλαδή όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Ουκρανικού κοινοβουλίου, εκτός από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να συγκροτήσει επιτροπή για την προετοιμασία και οργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων στην 120ή επέτειο από τη γέννηση του Ι. Σλεπόι και να φροντίσει για τη δημοσίευση των έργων του. Επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να οργανώσει κρατικές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, αφιερωμένες στη ζωή και δραστηριότητα του «ήρωα», ενώ η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας πρέπει να εκδώσει αναμνηστικό κέρμα όπου απεικονίζεται το πορτρέτο του. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην καμπάνια που πραγματοποιείται στη χώρα, με στόχο την ηρωοποίηση των εθνικιστικών ομάδων, που κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής συνεργάστηκαν με τους κατακτητές ενάντια στην ΕΣΣΔ.
Την ίδια ώρα, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, επιδιώκοντας τον πλήρη αποπροσανατολισμό, αποφάσισε να τιμήσει και την 125η επέτειο γέννησης του Ηρωα της Σοβιετικής Ενωσης, του Σίντορ Κοφπάκ, διοικητή της 1ης Ουκρανικής μεραρχίας των παρτιζάνων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που πολέμησε τους φασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες τους.

Ι.Π.
ΠΗΓΗ: "Ρ" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog