..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ο Αστικός τύπος και τα .........παπαγαλάκια του !!!!!!!!!!!!!!!!

Μια μια οι αυταπάτες τελειώνουν
Χειροκροτεί ο αστικός Τύπος την εξαγγελία για το νέο φοροκυνήγι. Θα μείνει στο χειροκρότημα. Δεν μπορούν να πάρουν τίποτα από αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν.
***
Αυταπάτες τέλος για όσους πίστεψαν πως αρκεί να υπάρχει κυβέρνηση για να μπουν σε μια σειρά τα πράγματα: Τα νέα χαράτσια έρχονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με νέο κόψιμο μισθών, με πρόσθετους φόρους μαζί με το γνωστό εκβιασμό για την επόμενη δόση του δανείου.
***
Αυταπάτες τέλος και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το μνημόνιο που «ξέχασε» να ζητήσει την κατάργησή του, τώρα κάνει εποικοδομητική κριτική και για τις ιδιωτικοποιήσεις. Με τη γνωστή διγλωσσία: ο πρόεδρός τους πετάει κορόνες σαν σε προεκλογική περίοδο και οι υπόλοιποι προτείνουν λύσεις εντός των πλαισίων της εφαρμοζόμενης πολιτικής .
***
Μ' αυτά τα δεδομένα δεν εκπλήσσει η υποκρισία των φιλανθρώπων.
Αυτοί που το πρωί εκμεταλλεύονται εργάτες το βράδυ καταγράφουν τη φτώχεια. Για να ζητήσουν από το κράτος να κάνει κάτι για να κρυφτεί το πρόβλημα κάτω απ' το χαλί.
***
Το τσάκισμα των εργατών που συντελείται πριν απ' όλα μέσα στους χώρους δουλειάς, είναι αποτέλεσμα και της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου. Κι αυτό σημαίνει ότι εκεί πρέπει να συγκεντρωθεί η αντίδραση. Ομως, ήδη υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως επιχειρείται ξανά η συγκάλυψη της αιτίας και η ανάδειξη στη θέση της μιας πλαστής αντιπαράθεσης για τα σκάνδαλα.
***
Το παράπονο των μεγαλεμπόρων όπως διατυπώθηκε χτες σ' ένα ακόμα επεισόδιο της φάρσας «κοινωνικός διάλογος»: διαπιστώνουν ότι όσο κι αν πέφτουν οι μισθοί, οι ίδιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις επιπτώσεις της κρίσης. Είναι υποχρεωμένοι να πιουν το πικρό ποτήρι ότι τα πάντα καθορίζονται από τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Κι αυτές οι ανάγκες καθορίζουν τόσο το τσάκισμα των εργατών, όσο και την καταστροφή μέρους των καπιταλιστών.
***
Δύο μέρες μετά το άρθρο του Καψή στην «Καθημερινή» που όριζε ότι η συγκρότηση της σύγχρονης κεντροαριστεράς περνά μέσα από την επιτυχία του κυβερνητικού έργου, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να δείξει ότι έχει πάρει το μήνυμα. Πήρε πάνω του την κόντρα με τον Φωτόπουλο για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Το παιχνίδι είναι στημένο από την αστική τάξη που βάζει απέναντι έναν αντίπαλο του χεριού της για να περάσει εύκολα την ολοκλήρωση τής ιδιωτικοποίησης.
Ηδη ο Καρατζαφέρης έσπευσε να δηλώσει: «δεν θα σωθεί η Ελλάδα αν δεν αποκομμουνιστικοποιηθεί. Ο Φωτόπουλος είναι ο νεοκομμουνισμός».
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους όσους έχουν συμφέρον να είναι η ηλεκτρική ενέργεια δημόσιο αγαθό. Αν η αντιπαράθεση αφεθεί να εξελιχθεί σαν κόντρα Φωτόπουλου - κυβέρνησης η μάχη θα χαθεί πριν ακόμα δοθεί. Ηδη από χτες ο αστικός Τύπος δείχνοντας τον Φωτόπουλο σαν μπαμπούλα επιχειρεί να περάσει τη θέση ότι κανείς δεν πρέπει να κινητοποιείται όταν «η πατρίς κινδυνεύει».
***
Το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να θυμηθούν τις δήθεν δεσμεύσεις αυτών που σήμερα κυβερνάνε αλλά κι εκείνων που παριστάνουν την αντιπολίτευση, ισχύει στο ακέραιο. Και οι δυο συγκροτούν ένα δίπολο με κέντρο αναφοράς την αστική διαχείριση της κρίσης, υπερασπίζουν το κεφάλαιο, την ΕΕ, κρατούν το λαό υποταγμένο σε μια πολιτική εχθρική για τον ίδιο, γεγονός που καθιστά το κάλεσμα του ΚΚΕ για ανασυγκρότηση του κινήματος μονόδρομο για να μπορούν οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι.


Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog