..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΜΜΕ: Με συγχορδία η επίθεση στο ΚΚΕ!!!!!!!!!!!!



Συγχορδία χθες ο αστικός Τύπος για το ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. «Νηφάλια και θεσμική» την καταγράφουν οι εφημερίδες που στηρίζουν την κυβέρνηση, «δίνει επιχειρήματα στους αστούς» λένε οι εφημερίδες που στηρίζουν τον άλλο πόλο, τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ στηρίζει την κυβέρνηση προπαγανδίζουν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι εφημερίδες που προπαγανδίζουν την πολιτική του. Οι άλλες που στηρίζουν την κυβέρνηση μιλούν για «νηφάλια γραμμή» και όχι «ακραία» όπως του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι το ΚΚΕ λέει το ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα της δραχμής», υπονοώντας ότι το ΚΚΕ δεν χτυπά την κυβέρνηση. 

Παλιό το κόλπο να φέρνουν την πολιτική του ΚΚΕ στα μέτρα που υπηρετεί τους σκοπούς τους, δίνοντας επιχειρήματα ο ένας στον άλλο έτσι ώστε από διαφορετική φαινομενικά σκοπιά να χρησιμοποιείται η προπαγάνδα τους για το ΚΚΕ ενάντια στο ΚΚΕ, να γίνεται ενιαία η αντιΚΚΕ επίθεση. Παίρνει ο καθένας αυτό που τον βολεύει από την πολιτική του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ και στα μονοπώλια, που αποκαλύπτει και κριτικάρει τη στρατηγική και του ενός και του άλλου πόλου, οι οποίοι υπηρετούν με διαφορετικό μείγμα πολιτικής το σύστημα, προκειμένου να περνάνε στους εργαζόμενους την άποψη ότι το ΚΚΕ είναι «συστημικό», άρα ανώφελη για τη λαό η στήριξή του. Επικίνδυνη προπαγάνδα. Ο λαός να κλείσει τ' αυτιά του στις σειρήνες της αστικής προπαγάνδας, να οργανώσει την πάλη να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια σε κάθε πολιτική διαχείρισης, να συσπειρωθεί στο ΚΚΕ, να βάλει ρότα για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική, λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog