..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τέλη κυκλοφορίας και νέα.......χαράτσια!!!!!!!



Μέχρι και τη Δευτέρα 31 Δεκέμβρη η προθεσμία για την πληρωμή του «τέλους κυκλοφορίας» οχημάτων έτους 2013. Μετά τη λήξη της προθεσμίας επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε κάθε όχημα, δηλαδή θα πληρωθεί στο διπλάσιο.
Τα ειδοποιητήρια έχουν «φορτωθεί» σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του «Taxisnet», απ' όπου οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν και να εξοφλήσουν στις τράπεζες.
Στο μεταξύ, διπλασιάστηκε ο αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που κατατέθηκαν φέτος στις Εφορίες, σε σχέση με πέρυσι, ελέω μνημονίων και πολιτικής που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής της βενζίνης, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα. 
Πριν λίγα χρόνια τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης στα ΙΧ ξεπερνούσε κατά το πολύ το 1 δισ. ευρώ, φέτος, εκτιμήσεις στελεχών του Υπ. Οικονομικών κάνουν λόγο για μόλις 33 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα δελτία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2012 τα έσοδα από τα Τέλη Ταξινόμησης στο 10μηνο καταγράφουν πτώση 48,8% καθώς ανήλθαν σε μόλις 43 εκατ. ευρώ όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ήταν 84 εκατ. Ευρώ.
Το γεγονός μάλλον δεν θα αφήσει αναπάντητο η κυβέρνηση καθώς αν δεν επιτευχθεί ο στόχος είσπραξης για 1,24 δισ. ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας τότε θα δημιουργηθεί νέο έλλειμμα στον προϋπολογισμό όπως συνέβη και το 2011 που το κράτος έχασε περίπου 150 εκατ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει αναζήτηση νέων χαρατσιών, προκειμένου να συγκεντρωθούν λεφτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog