..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Οι .......καγκελάτοι!



                             
Δια χειρός Αλιθέρση
Και μόνο οι εικόνες από τις  παρελάσεις, τα χιλιόμετρα από τα κάγκελα  που και πάλι χρησιμοποιήθηκαν,  με τις κλούβες σε διάταξη… προστασίας, με  το σύνολο της αστυνομικής δύναμης και των  ΜΑΤ, που για μια ακόμη φορά επιστρατεύθηκαν,  για να κρατήσουν μακριά από τις εξέδρες των επισήμων  τον… «εχθρό λαό», αρκούν για να πείσουν και τους πιο δύσπιστους, που παρακολουθούν τα γεγονότα στη χώρα μας, για το χάος που υπάρχει ανάμεσα στο λαό και στην  κυβέρνησή του!   

Ανάγκη από κάγκελα, που να χωρίζουν  τους φορείς της εξουσίας  από το λαό, έχουν μόνο οι χούντες και από ότι περίτρανα αποδεικνύεται και οι σημερινοί αυτόκλητοι… «σωτήρες»!
 Όλοι  αυτοί, οι… καγκελάτοι,  μ’  αυτά τα πρωτόγνωρα μέτρα προστασίας τους  από τον «εχθρό λαό»,  υποτίθεται ότι ανέβηκαν στις εξέδρες, για να…  «τιμήσουν» αυτούς που αγωνίστηκαν, αυτούς που έπεσαν για τη σωτηρία της πατρίδας,  για την τιμή της και την ελευθερία του γένους!   

Όμως όλοι αυτοί που εξαπάτησαν και εξαπατούν, που εκβίασαν και εκβιάζουν, που τρομοκράτησαν και τρομοκρατούν, που απείλησαν και απειλούν τον ελληνικό λαό, μέχρι να τον… «πείσουν» ότι είναι της μοίρας του η εξαθλίωση, δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές τις ιερές έννοιες!  
Όλοι λοιπόν  εσείς,  που προστατεύεστε  από τα κάγκελα της  εξουσίας, με ποιο στρατόπεδο θα είχατε ταχτεί στις Θερμοπύλες, με  αυτό του Λεωνίδα και των Θεσπιέων ή μ’  εκείνο  του Εφιάλτη και των Περσών;  Στην  επανάσταση του 21, την οποία προχθές τιμήσαμε,  θα  ήσασταν  δίπλα στον  Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη και τον επαναστατημένο λαό ή δίπλα στους κοτσαμπάσηδες και τους Τούρκους κατακτητές;  Το `40 με `45 θα  ήσασταν με την Εθνική Αντίσταση και τους αγωνιστές της ή με τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους  συνεργάτες τους;  Όσο για το σήμερα η ερώτηση περιττεύει!  
 Ο λαός είναι εκείνος που πραγματικά τιμά και εμπνέεται από τους ήρωές του.

 Θα μπορούσαν  όμως όλοι αυτοί, οι…  καγκελάτοι,  να πουν ποιους τιμούσαν και τι γιόρταζαν
 -κάποιοι μάλιστα και καμαρωτοί-  εκεί πάνω στις εξέδρες, τη στιγμή   που οι γονείς των παιδιών της παρέλασης στέκονταν, λόγω της κυβερνητικής απαγόρευσης,  δεκάδες ή και εκατοντάδες μέτρα μακριά  και   χρειάζονταν…  κιάλια,  για να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν;
Τώρα, αν τα σημερινά κάγκελα  προστασίας των  ανδρείκελων  της  εξουσίας θα είναι και τα αυριανά κάγκελα της  φυλακής τους, αν τα κάγκελα της εξαθλίωσης, πίσω από τα οποία μέχρι στιγμής τουλάχιστον  κατάφεραν να βάλουν τον ελληνικό λαό,  θα παραμείνουν ως έχουν ή θα γκρεμιστούν,  αυτό θα εξαρτηθεί  αποκλειστικά και μόνο από τον ελληνικό  λαό, ο οποίος  και θα πει τον τελευταίο λόγο!
Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι είναι ο ίδιος ο λαός!
ΥΓ. Και ας μη διαμαρτυρηθούν κάποιοι εκ των… επισήμων στις εξέδρες,  λέγοντάς μας  ότι  δεν ανήκουν σ’ αυτούς που αποφασίζουν.  Όλοι αυτοί με τις πράξεις τους όχι μόνο είναι δίπλα σ’ αυτούς που έτσι αποφασίζουν  αλλά  με τις ενέργειές  τους … τους «νομιμοποιούν»! Αυτοί, δίπλα στους  κυβερνώντες, στέκονται απέναντι στο λαό  και  έχουν ως τελικό  στόχο όχι τη…  «σωτηρία» του αλλά την καθυπόταξη του!
Και επειδή ο πρώτος πολίτης της χώρας επικαλείται την αντιστασιακή του δράση, στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, ας μην ξεχνά ότι… τα στερνά τιμούν τα πρώτα!
                                                                                                                                           27/3/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog