..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Καταργούν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού!!!!!!!!


Καταργείται από τον ΕΟΠΥΥ η κάλυψη σημαντικής εξέτασης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού, η οποία δίνει στοιχεία για την πιθανότητα μετάστασης και για την πιο κατάλληλη θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί. Πρόκειται για μια εξέταση που κοστίζει - σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» - 3.500 ευρώ. Μέχρι τις 10/5/2013 ο ΕΟΠΥΥ αποζημίωνε το 80% του κόστους και από τότε οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν όλο το ποσό απευθείας από την τσέπη τους.
Η αποζημίωση για το 80% της εξέτασης αποφασίστηκε πέρυσι τον Ιούνη (14/6/2012) με Υπουργική Απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης με το εξής σκεπτικό: «Η δοκιμασία Oncotype DX συνίσταται στην προφύλαξη μίας ομάδας ασθενών με ευνοϊκή πρόγνωση από περιττή τοξική θεραπεία και αντίστροφα τη χορήγησή της εκεί όπου παρά το ευνοϊκό βιολογικό περίγραμμα με τους τρέχοντες δείκτες ρουτίνας η κυτταροτοξική χημειοθεραπεία είναι πραγματικά αναγκαία». Κυρίως πρόκειται για γυναίκες με πρώιμο καρκίνο μαστού, για τις οποίες πρέπει να καθοριστεί στοχευμένη θεραπεία (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία κλπ.).

«Πολλές γυναίκες (περίπου 50%) δεν θα χρειαστούν χημειοθεραπεία και χωρίς τη συγκεκριμένη εξέταση θα έκαναν άσκοπα χημειοθεραπεία χωρίς να έχουν κανένα απολύτως όφελος», σημειώνει ο Σύλλογος.

Πρόκειται για μια ακόμη περικοπή εξαιτίας της υποχρηματοδότησης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, που αφήνει εκτεθειμένους τους καρκινοπαθείς σε κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τους. Δηλαδή, παρότι η επιστήμη επιτρέπει πιο εξελιγμένες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, μια μερίδα ασθενών θα τις στερείται επειδή δεν θα έχει να πληρώσει.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog