..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δήλωση του Γ. Ζιώγα, υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, για την απεργιακή κινητοποίηση στις λαϊκές αγορές


Σε δήλωσή του ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, για την απεργιακή κινητοποίηση στις λαϊκές αγορές τόνισε:
«Στη συγκέντρωση των απεργών λαϊκατζήδων στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννης Ζιώγας και εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους απεργούς, για το δίκαιο αγώνα που διεξάγουν, με απεργία διαρκείας, ενάντια στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή με τον τίτλο: "Για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος"».
Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο Γ. Ζιώγας, «τα μέτρα που εισάγει το συγκεκριμένο νομοθέτημα δημιουργούν όρους για το σταδιακό εκτοπισμό από τις λαϊκές αγορές των ανθρώπων του μεροκάματου, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των εμπορικών αλυσίδων, που ετοιμάζονται να καταλάβουν τους πάγκους και θα εκμεταλλεύονται μισθωτούς των 300 ευρώ το μήνα.


Τα μέτρα αυτά θα εξοντώσουν και τυπικά πλέον χιλιάδες μικρούς και φτωχομεσαίους αγρότες - λαϊκατζήδες. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει την αυστηροποίηση των όρων για τη χορήγηση αδειών, καθώς απαιτείται πλέον φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, όταν η πλειοψηφία των φτωχών αγροτών και μικροπωλητών είναι υπερχρεωμένοι. Επίσης, οι θέσεις των πωλητών θα παραχωρούνται με κλήρωση κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να πρέπει ο κάθε επαγγελματίας να ξαναστήνει την πελατεία του από την αρχή. Έτσι, θα ευνοηθούν μόνο όσοι αργότερα θα έχουν τη δυνατότητα να κατέχουν πολλά πόστα μέσα στη λαϊκή.
Παράλληλα, διαχωρίζονται οι θέσεις των αγροτοπαραγωγών από τους επαγγελματίες - πωλητές, ενώ παρέχεται η δυνατότητα, με απόφαση του κάθε δήμου, να καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων σε όλες τις λαϊκές αγορές. Δημιουργείται, έτσι, άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών - μικροεπαγγελματιών, με τη δόκανο του δήμου που προσβλέπει σε ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη. Πολύ πιθανό, λοιπόν, κάποιοι αργά ή γρήγορα να περισσεύουν. Ποιοι θα είναι αυτοί και με τι κριτήρια; Επίσης, προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα εξόντωσης για παραβάσεις (ελλιπή στοιχεία, έλλειψη άδειας κ.ά.), λες και οι μεροκαματιάρηδες λαϊκατζήδες είναι εγκληματίες!
Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπέρασμα από τη στάση των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο. Μόνο το ΚΚΕ τάχθηκε ξεκάθαρα κατά επί της αρχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν, ενώ η ΔΗΜΑΡ το βρήκε θετικό. Αυτοί που κράτησαν επιφύλαξη, θα πρέπει να απολογηθούν στο λαό γιατί δεν χωράει επιφύλαξη σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, είναι ξεκάθαρο ότι πήραν θέση στο πλευρό των πολυεθνικών.

Όλα δείχνουν ότι το νομοσχέδιο είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ που ακουμπά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, το λεγόμενο υγιή ανταγωνισμό και την "απελευθέρωση των επαγγελμάτων" που υπερασπίζεται η ΕΕ, με μόνο στόχο τη μονοπώληση του εμπορίου.
Ο αντίπαλος των παραγωγών είναι κοινός με εκείνον των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών αγροτών. Προφανώς, ετοιμάζουν και συνέχεια και πρέπει οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροαγροτοπαραγωγοί να οργανώσουν τον αγώνα τους σε συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της πολιτικής των κυβέρνησης - ΕΕ, που υπερασπίζεται τα μονοπώλια, σε βάρος εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.

Να δώσουν απάντηση στις επερχόμενες ευρωεκλογές και στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, μαυρίζοντας όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, και τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές».
πηγη η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog