..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Γ. Παπανδρέου: Μετά την 2ετή του χαλάρωση έτοιμος να ........βοηθήσει!!!!!!!!!!


Να πάρει θέση στα όσα διαδραματίζονται στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σκηνικό σπεύδει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Deutsche Welle» τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των δυνάμεων της «Κεντροαριστεράς» (Ελιά, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) με το ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγες μέρες μετά από την αναφορά του Αλ. Τσίπρα το βράδυ των εκλογών για ανάληψη πρωτοβουλιών για τη συγκρότηση μιας «πλατιάς δημοκρατικής, προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας», ο Γ. Παπανδρέου αναφέρεται στη «δημοκρατική παράταξη» και δηλώνει πως «είμαι έτοιμος να συμβάλω και να βοηθήσω ώστε αυτός ο χώρος να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να έχει έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος». Παρακάτω παρουσιάζει και την «πλατφόρμα» μιας μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Το βασικό είναι τι πρέπει να γίνει στη χώρα μας: Μια προοδευτική, δημοκρατική πλατφόρμα των αλλαγών, των συγκρούσεων που πρέπει να γίνουν με νοοτροπίες και πρακτικές, των πολιτικών που θα φέρουν μια σωστή, χρηστή διοίκηση και αναπτυξιακή πορεία. Πάνω σε αυτές τις αρχές και βάσεις ενός σοβαρού προγράμματος να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον».
Η ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλωστε πανταχού παρούσα στη συνέντευξή του, με την οποία αναπαράγει φληναφήματα που αθωώνουν τους καπιταλιστές και τη λυκοσυμμαχία τους για τα βάσανα του λαού, όπως ότι τα ελλείμματα και τα χρέη τα προκάλεσε η κακή διαχείριση, το πελατειακό κράτος κ.ά. Οτι δεν είναι από τη φύση της αντιλαϊκή η ΕΕ, αλλά ευθύνεται η λήψη αποφάσεων σε στενό κύκλο, η αδυναμία της Κομισιόν και του ευρωκοινοβουλίου. Βγάζοντας «λάδι» τη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου και κρύβοντας τις αιτίες της αντικειμενικής ανισομετρίας στο εσωτερικό της, αναπαράγει την αντιμερκελική ρητορική, σημειώνοντας ότι ήταν«η Γερμανία και οι φίλοι της που συναντιούνταν πριν το Συμβούλιο και που κατόπιν έρχονταν με έτοιμη την απόφαση, που βέβαια ήταν προσαρμοσμένη στη γερμανική άποψη».



Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος έσπευσε να σημειώσει ότι «παραβιάζονται ανοιχτές θύρες», καθώς, όπως είπε, ο ίδιος ήδη από το Μάη του 2012 είχε προτείνει συνεργασία και με το ΣΥΡΙΖΑ σε μια συγκυβέρνηση των «δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων». Δεν παρέλειψε ακόμα να θυμίσει, με μπόλικη δόση... χολής, ότι ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητούσε το καλοκαίρι του 2011 συνεργασία με τη ΝΔ και το Νοέμβρη του 2011 κατέληξε σε συμφωνία με ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ...
¨Ρ" 29052014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog