..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αξιολογήσεις προσωπικού: Τα ΟΧΙ και....... οι μεσοβέζικες θέσεις!!!!!!


Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία για την αξιολόγηση του προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, άρα και στους δήμους, που φέρνει απολύσεις. Δημοτικά Συμβούλια, όπως π.χ. της Πάτρας και της Πετρούπολης, μετά από πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και πιέσεις των εργαζομένων, αποφάσισαν να μη στείλουν στην κυβέρνηση τις λίστες που ζητά. Αλλα Δημοτικά Συμβούλια, όπως αυτό της Αθήνας, κινήθηκαν σε μια μεσοβέζικη τοποθέτηση, ζητώντας το πάγωμα του νόμου μέχρι την εκδίκαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικής προσφυγής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, υπερθεματίζοντας ωστόσο υπέρ της διαδικασίας αξιολόγησης με δήθεν σωστό και αντικειμενικό τρόπο. Στο χορό της αξιολόγησης προστέθηκε και η επιστολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, προς την ΚΕΔΕ, όπου λέει ότι η διαδικασία της αξιολόγησης δε συνδέεται με απολύσεις, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική... Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για να αποσυρθεί ο νόμος - και όχι να παγώσει για να ξανάρθει δήθεν ...καλύτερος.
πηγη: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog