..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Γιοβανόπουλος: Από τους ΑΝΕΛ στη ...ΝΔ!!


Με τη ΝΔ θα είναι υποψήφιος ο ανεξάρτητος, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
 Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε: «Ανταποκρίθηκα στην ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων που απαιτείται προς έναν δίκαιο και φιλελεύθερο κόσμο. Η συνεργασία μου με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι μια πράξη ευθύνης και σύνεσης. Η Ελλάδα μόνο ενωμένη μπορεί να διεκδικήσει την αναπτυξιακή της πορεία και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της προοπτική».

ΣΧΟΛΙΟ: Προφανώς πρόκειται για μία πολιτική επιλογή, που απλά ακυρώνει την προηγούμενη πολιτική του στάση ως βουλευτή αρχικά των ΑΝΕΛ και στη συνέχεια ανεξάρτητο. Ταυτόχρονα για μία επιλογή που σε προσωπικό επίπεδο δεν πρόκειται να τον οδηγήσει στην «Ιθάκη» μίας ανανέωσης της κοινοβουλευτικής του παρουσίας (τα πράγματα με τις έδρες στο νομό όπως έχουμε γράψει πολλές φορές είναι συγκεκριμένα…). Η Ν.Δ μπορεί να θεωρεί ότι έτσι «προσθέτει» όπλα στη φαρέτρα της, όμως για το λαό που υποφέρει (μεταξύ αυτών και σε πολλούς από αυτούς που τον ψήφισαν) δημιουργεί άλλου είδους συναισθήματα γι’αυτό που ονομάζεται «πολιτικό προσωπικό». 



Σε δήλωση της η Γεωργία Μπατσαρά, βουλευτής της Ν.Δ τονίζει: «Το 2014 κλείνει με μια λανθασμένη επιλογή του κοινοβουλευτικού συστήματος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και μη, κόντρα στη θέληση της πλειοψηφίας του λαού. Διαφωνώ, ωστόσο σέβομαι την πλειοψηφία της Βουλής.
 Θέτω τον εαυτό μου και πάλι στη διάθεση του εκλογικού σώματος για τη διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, υπερασπιζόμενη με όλες μου τις δυνάμεις το έργο που επιτελέστηκε μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση Σαμαρά, μα κυρίως σεβόμενη τις τεράστιες και πρωτοφανείς, ωστόσο αναγκαίες, θυσίες του ελληνικού λαού. Η έξοδος από τη στενωπό του μνημονίου ήταν και είναι πιο κοντά από ποτέ. Δεν είναι καιρός για πισωγυρίσματα, κι ο κόσμος το ξέρει καλά. Η μάχη που έρχεται είναι η πιο κρίσιμη όλων για το μέλλον του τόπου μας. Πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί. Για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας προς την προκοπή και την ανάπτυξη, με τον Αντώνη Σαμαρά.»

ΣΧΟΛΙΟ: Τα μνημόνια διαρκείας, με βάση τους «σιδερένιους νόμους» της Ε.Ε θα είναι παρόντα και μετά τις εκλογές ανεξάρτητα από το ποιος θάναι κυβέρνηση. Οι ισχυρισμοί της Γ. Μπατσαρά, περί εξόδου από τη στενωπό του μνημονίου απλά μας θυμίζουν το πασίγνωστο θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλο (1867-1936) «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε». Αυτό είναι μια σάτιρα ιδιοφυής και ποιητική μαζί, σκληρή και αδύναμη, σαρωτική αλλά και γεμάτη οίκτο για την αδυναμία του ανθρώπου να κατανοήσει τα αληθινά κίνητρα ακόμη και των δικών του πράξεων…
η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog