..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Όπου φτώχεια και ..........γκρίνια!!!!!!! Η .......αυτοδιάλυση!!!!!




Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από την αναμενόμενη ίδρυση κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου επιδιώκοντας να παίξει βασικό ρόλο στην ευρύτερη διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πιο άγριος και πιο αποφασισμένος από ποτέ αδημονεί...
για την στιγμή που θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και ο ίδιος θα είναι αρχηγός σε ένα νέο κόμμα, με νέο ΑΦΜ, το οποίο θα είναι προσωπικό του δημιούργημα κι όχι του πατρός του.

Μπροστά στην ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κίνηση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και σε άλλα κόμματα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας στελέχη του κόμματος καλούν τον Γ. Παπανδρέου να μην προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος.


Σε αυτή την κατεύθυνση ο Κ. Σκανδαλίδης τον καλεί να μην «τυφλωθεί» από καμία «σκοπιμότητα της στιγμής» ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Κ. Λαλιώτης υποστήριξε ότι «κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος»

Ο Γ. Ραγκούσης από την πλευρά του, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος θα πρέπει «να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2012» προσθέτοντας ότι «σε αυτήν την περίπτωση, ο κ. Παπανδρέου δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος. Απεναντίας, θα πρέπει να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές».

Προηγήθηκαν, βέβαια, προσπάθειες από στελέχη του χώρου να μεταπείσουν τον Γ. Παπανδρέου από το να προχωρήσει τα σχέδιά του. Λέγεται ότι μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή οι Ν. Ανδρουλάκης, Φώφη Γεννηματά, Γ. Μανιάτης, Γ. Δριβελέγκας, Δ. Κρεμαστινός και Α. Λοβέρδος πήγαν στο γραφείο του σε μια προσπάθεια να μην προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος. Ο Γ. Παπανδρέου τους είπε ότι το ...σκέφτεται και ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα!


Από το περιβάλλον του αρχικά διαχεόταν ότι η ανακοίνωση του κόμματος θα γινόταν ακόμα και σήμερα, αλλά τελικά οι ανακοινώσεις μετατέθηκαν για αύριο. Άλλοι κύκλοι διαχέουν πως η ανακοίνωση θα γίνει μετά την Πρωτοχρονιά.


Σε αυτό το πλαίσιο, αύριο Τρίτη, θα συνεδριάζει η Εκλογική Επιτροπή του «ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη».

Αυτοί που έχουν αρχίσει ήδη να ανησυχούν είναι οι σημερινοί πασόκοι υπουργοί, όπως ο Χρυσοχοίδης και ο Λοβέρδος που επέλεξαν να μείνουν με τον Βενιζέλο και να μην ξαναδούν υπουργείο στη ζωή τους. Τόσο νέοι και τόσο μοιραίοι.

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις δίνουν το κόμμα του Παπανδρέου στην 3η θέση με ένα ποσοστό κοντά στο 10% (απίστευτο για εσάς; απίστευτο και για εμάς) ενώ εξαφανίζουν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ταύτοχρονα στην Συγγρού & στο Μαξίμου έχουν ενθουσιαστεί από την κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί άνετα να «κλέψει» ένα 4% από το ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει έτσι την εκλογική μάχη στα ίσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog