..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ανασκεύασε ο Γ. Βαρουφάκης μόλις του τράβηξαν το .........αυτί!!!!!!!!!!!


Συνεχίζει να παίζει με τις λέξεις η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ενώ διαβεβαιώνει ότι θέλει να συζητήσει με τους δανειστές, ταυτόχρονα βάλει κατά των εκπροσώπων τους.

Χαρακτηριστική του κλίματος η σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη στο BBC με την οποία εξηγεί ότι «ποτέ δεν είπα ότι δεν θα διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας. Είπα ακριβώς το αντίθετο: θέλουμε να έχουμε εποικοδομητικές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με κάθε κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, στην οποία δικαιωματικά ανήκουμε. Αυτό που δεν σκοπεύουμε να κάνουμε είναι να παρατείνουμε ένα λάθος πρόγραμμα».

Παίζοντας με τις λέξεις ο Γ. Βαρουφάκης πρόσθεσε πως «η τρόικα, στην οποία αναφέρεστε, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Από τη μία είναι η τρόικα των θεσμών, με τους οποίους φυσικά και θα συζητήσουμε, αλλά από την άλλη είναι οι εκπρόσωποί τους που έρχονται για να επιβάλλουν και να επιβλέψουν την εφαρμογή ενός προγράμματος που έχει αποτύχει».

Οπότε ο υπουργός Οικονομικών, αφενός μεν διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θέλει να συζητήσει με την τρόικα δηλαδή με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, αφετέρου δηλώνει πως φταίει η μετάφραση για τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου με τον Γ. Ντάισελμπλουμ. «Έπρεπε να είχα μιλήσει στα αγγλικά για να μην χαθείτε στη μετάφραση. Αυτό που είπα είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαπραγματευτούμε και να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους δανειστές για ένα διαφορετικό πρόγραμμα», δήλωσε ο υπουργός και σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θέλει να παγώσει τις μεταρρυθμίσεις απάντησε «θέλουμε να τις εμβαθύνουμε».

Για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά δήλωσε ότι «έχει την πλήρη υποστήριξη μου».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog