..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ερώτηση του ΚΚΕ για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών!!!!!


Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου σχετικά με την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών με σύμβαση έργου στο υπουργείο Οικονομικών. Αναλυτικά, το κείμενο:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και

Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών με σύμβαση έργου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης καταργήθηκαν όλες οι θέσεις, συνολικά 595, των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών με συνέπεια να τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας το σύνολο των εργαζομένων της ειδικότητας αυτής. Εξάλλου το Γενάρη του 2013 απομακρύνθηκαν και άλλες 300 περίπου καθαρίστριες που εργάζονταν στις Εφορίες, πολλές από αυτές τουλάχιστον επί δεκαετία, με μηνιαίες συμβάσεις έργου τετράωρης απασχόλησης και καθαρές μηνιαίες αποδοχές 325 ευρώ.

Ενώ η νέα κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προτίθεται να επαναπροσλάβει τις 595 εργαζόμενες που εργάζονταν με καθεστώς αορίστου χρόνου, θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τις υπόλοιπες περίπου 300 καθαρίστριες οι οποίες δούλευαν με σύμβαση έργου και για τις οποίες δεν υπάρχει καμία δέσμευση επαναπρόσληψης. Να σημειώσουμε πως ως αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε την επαναπρόσληψή τους, όμως μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον υπάρχει σχετική θετική απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που μετατρέπει τις συμβάσεις έργου σε αορίστου χρόνου (υπ’ αριθ. 32/2014).


Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών, είτε δουλεύουν με καθεστώς αορίστου χρόνου είτε με σύμβαση έργου, επιτελούν κοινωνικό έργο, προστατεύουν την υγιεινή των εργαζομένων, αλλά και όλων των εργαζόμενων πολιτών που πηγαίνουν για να εξυπηρετηθούν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών (οργανικών και προσωρινών) είναι επιλογή που στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων του Δημοσίου, το ξεπούλημα σε εργολάβους και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της καθαριότητας, την παραπέρα εκμετάλλευση των ίδιων των εργαζομένων στον κλάδο.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά οδήγησε τις περίπου 300 καθαρίστριες με σύμβαση έργου, οι οποίες με μηνιαίο μισθό 325 ευρώ καθαρά προσπαθούσαν να ζήσουν την οικογένειά τους, στο δρόμο της ανεργίας και της ανέχειας, στερώντας τους τα απαραίτητα προς το ζην.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε άμεσα να επανέλθουν στις θέσεις τους με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα οι απολυμένες καθαρίστριες με σύμβαση έργου στο Υπουργείο Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog