..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Οι χοροί του Συντάγματος. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το.............χτενίζεται!!!!!!!


Χθες αποφάσισες να κατέβεις στο Σύνταγμα για χορό. Δεν σε ρώτησα σε ποιους ανήκεις για να μην σου χαλάσω την διάθεση και μπερδέψεις τα βήματα του τσάμικου.

Σήμερα όμως σε ρωτώ.

Είσαι ένας από τα 6,3 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν υπό τον ζόφο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (στοιχεία Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής)??????

Είσαι ένας από τους πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνεργους Έλληνες?????

Αν ναι, καλά έκανες. Μέσα στη φτώχεια σου που να βρεις κάνα ευρώ για τα μπουζούκια. Επρεπε να τρέξεις πρώτος στη βροχή. Να στηρίξεις ακόμη και αυτή την απόφαση. Χόρεψε λεβεντόπαιδο Αρίστο που λέει και το λαϊκό άσμα.

Ή μήπως διασκέδασες στην πλατεία Συντάγματος για να χαρούν, οι Έλληνες που για να βρουν στον ήλιο μοίρα μεταναστεύουν με ρυθμούς ανάλογους της δεκαετίας του ’50.
Συμπεριλαμβάνεσαι και συ στους νέους που σήμερα στην Ελλάδα 7 στους 10 είναι άνεργοι (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ).
Είπαν ότι θα μοίραζαν «ανάπτυξη» στους εργαζόμενους. Αλλά στους μόνους που μοίρασαν, οι προηγούμενοι, έναν πακτωλό που ξεπερνά τα 250 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες και οι σημερινοί μετά από 2 μήνες κυβέρνηση δίνουν 2 δισ στους τραπεζίτες.
Και συ αντί να βγεις στις πλατείες με το "όπλο" στο χέρι πήρες το ζουρνά???? 

Τι θα πεις αύριο στο φίλο σου που ανήκει, στο «λουκέτο» των 215.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων (στοιχεία ΓΣΕΒΕΕ – Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων)?????

Πως θα αντικρίσεις έναν από τα 250.000 ελληνικά νοικοκυριά που είναι στο σκοτάδι λόγω διακοπών του ρεύματος από τη ΔΕΗ??????

Είπαν ότι «δεν θα γίνουμε Αργεντινή». Αλλά μας έφτασαν «η Ελλάδα να συγκαταλέγεται στην ομάδα χωρών με την μεγαλύτερη φτώχεια και να προηγείται της Ισπανίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας» (στοιχεία Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής). 
Και συ τι???? Πήρες τα κλαρίνα και έτρεξες πρώτος να σύρεις το χορό.

 Μετατράπηκε η Ελλάδα σε χώρα των συσσιτίων και κατάφεραν μόνο μέσα στο 2013 πάνω από 700.000 νοικοκυριά να κόψουν την κεντρική θέρμανση από τα σπίτια τους γιατί δεν είχαν να πληρώσουν για πετρέλαιο θέρμανσης και στο 2014 πάνω από 785.000 νοικοκυριά. 
Στο τραπέζι του 40% των Ελλήνων να λείπουν ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ). Και συ, αθεόφοβε??????
 Πρώτος στο χορό του Καμένου.  

Ελληναρά μου τα όσα προβλέπονται στο «μνημόνιο 3» για την περίοδο 2013 - 2016 δεν σε ενδιαφέρουν ούτε για: 
τις περικοπές μισθών 1,497 δισ. ευρώ,
τις περικοπές συντάξεων 5,475 δισ. ευρώ,
τις περικοπές στην Υγεία 1,113 δισ. ευρώ,
τις περικοπές στην Πρόνοια 0,307 δισ. ευρώ,

τις περικοπές στην Εκπαίδευση 0,133 δισ. ευρώ)

Είπαν ότι ο κατώτερος μισθός θα ανέβω στα 750 ευρώ, αλλά τώρα σταδιακά μέχρι το 2016 αλλά οι νόμοι που τους καθήλωσαν θα παραμείνουν. 

Είπαν με περίσσιο θράσος ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και προσθέτουν με υποκρισία χιλίων πιθήκων ότι «όλοι μαζί θα πληρώσουμε». Και οι σημερινοί ότι δεν φταίνε μόνο οι ξένοι αλλά και .......ΕΜΕΙΣ. Αλλά λόγια. ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ 
Και συ μαζόχα ΧΟΡΕΨΕ. 

Ενώ ο λαός πληρώνει, καταστρέφεται, λεηλατείται, το 2014 - στην Ελλάδα των άστεγων και των μαγκαλιών - οι «Κροίσοι» αυξήθηκαν από 9 σε 11 και η περιουσία τους από τα 16 δισ. δολάρια στα 18 δισ. δολάρια.

Ενώ ο λαός ισοπεδώθηκε και φτωχοποιήθηκε, η Ελλάδα έχει αναδειχτεί «η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη» (στοιχεία της «Wealth-Χ»), εσύ χορεύεις γι' αυτούς.

Ενώ ο λαός γονάτισε και τα παιδιά του λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, η Ελλάδα μετατράπηκε σε υπόδειγμα της ταξικής βαρβαρότητας και των αβυσσαλέων κοινωνικών ανισοτήτων:

Από τη μια τα εκατομμύρια των αποκλεισμένων και από την άλλη οι 559 Έλληνες «Κροίσοι» με περιουσία 76 δισ. δολάρια, που ξεπερνά το 40% ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας.
Από τη μια τα εκατομμύρια των καταχρεωμένων ειλώτων κι από την άλλη τα κεφάλαια 140 δισ. ευρώ ελληνικών συμφερόντων που είναι «παρκαρισμένα» στο εξωτερικό (στοιχεία «Wealth-X» και UBS, «Βήμα» 24/08/2014)  
Και συ?????  Ετρεξες πρώτος μέσα στη βροχή. Πεινασμένος από..........χορό.

Τράβηξες πρώτος το χορό γιατί χάρηκες που είπαν ότι  θα έδιωχναν την τρόικα, 

Εφεραν τους θεσμούς-τρόικα μετά βαΐων και κλάδων. Είπαν ότι έσχιζαν τα Μνημόνια, αλλά έφεραν το σύμφωνο συζήτησης.

 Χόρεψες με ποιούς???? Με αυτούς που είπαν και έκλειναν χίλιες φορές τις λέξεις «πατρίδα» και «πατριωτισμός» και ότι θα σταματήσουν το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του κράτους, αλλά είναι αυτοί που τώρα θα τα .....αξιοποιήσουν-ξεπούλημα.   

Ή μήπως χόρεψες, που αντί να κουρέψουν το χρέος πρόλαβαν και πλήρωσαν στους τοκογλύφους 1,5 δισ ευρώ, ενώ εσύ περιμένεις ακόμη την επιδότηση πετρελαίου????

Ελληναρά μου γιατί χορεύεις??? Για το ρεσιτάλ πολιτικής απάτης από τέτοιο απίθανο πολιτικό σινάφι, που καμώνεται ως μέγα επίτευγμα ότι έδειξε στην τρόικα τον δρόμο της φυγής αλλά έφεραν τους θεσμούς-τρόικα μετά βαΐων και κλάδων. Είπαν ότι έσχιζαν τα Μνημόνια, αλλά έφεραν το σύμφωνο συζήτησης έχουμε να τα δούμε από εκείνο το «φεύγουν οι βάσεις που μένουν»…

Σε θυμάμαι. Και τότε βγήκες για χορό. Γιατί???? Γιατί και τότε αυτό ήθελες ν΄ακούσεις. Η αλήθεια είναι πικρή. Ακούς αυτό που σε βολεύει. Για να μην εκτεθείς που τους πίστεψες και τους στήριξες. Πάντα θα τους πιστεύεις. 
Πάντα θα τους εμπιστεύεσαι και θα βγαίνεις ως απατημένος σύζυγος στο Σύνταγμα για χορό.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog