..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για κούρεμα λέμε να .......πληρώσουμε!!!!!!!


Την πρώτη δόση των 310 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ  κατέβαλε σήμερα το ελληνικό κράτος εντός της προθεσμίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Reuters», επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Η συγκυβέρνηση καταφεύγει σε μέτρα «εσωτερικού δανεισμού» που στρέφονται κατά του λαού για να αποπληρώσει τα δάνεια προς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η «αξιοποίηση» των αποθεματικών φορέων του Δημοσίου, ενώ παράλληλα εντείνει τη φορολογική αφαίμαξη.

«Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πληρώσει συνολικά 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ αυτόν τον μήνα, τις επόμενες δύο εβδομάδες», αναφέρει το «Reuters» στο δημοσίευμά του. «Η κυβέρνησή του έχει δηλώσει πως θα κάνει τις πληρωμές, αλλά υπάρχει εντεινόμενη αβεβαιότητα για τη θέση ρευστότητας της χώρας καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη μείωση των φορολογικών εσόδων, ενώ η στήριξη από ΕΕ/ΔΝΤ έχει παγώσει έως ότου η Αθήνα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί», προσθέτει το πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog