..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αυτοκτονία συνταξιούχου. Δεν είναι λύση....... Αυτοκτόνησε τους!!!!!


Με μια πικέτα στο στήθος για τα χρέη του ένας 71χρονος, ο Θ. Κ., συνταξιούχος του ΙΚΑ, πήδηξε απ' τον τέταρτο όροφο του σπιτιού του στη Νέα Ιωνία το Σάββατο (28.3.2015), ώρα 10.45 π.μ. 
Ο θάνατός του δεν αποτέλεσε είδηση για κανένα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. 

Η πράξη απελπισίας του συνταξιούχου ήρθε ως μοιραία κατάληξη μιας βάρβαρης πολιτικής των κυβερνήσεων - και συγκυβερνήσεων προηγούμενων και νυν - που υπηρετούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, σφαγιάζοντας τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων και περιθωριοποιώντας την Τρίτη Ηλικία.

 Η αυτοκτονία δεν είναι λύση. Οι σημερινοί συνταξιούχοι, η γενιά που διάβηκε μέσα από φωτιά και ατσάλι, έχουν διδαχτεί πως η αντίσταση στη βαρβαρότητα μπορεί να εκφραστεί μέσα απ' τη συλλογική, λαϊκή αντίσταση και αλληλεγγύη. Αυτό εκφράζουν οι συνταξιούχοι με τις αυριανές κινητοποιήσεις τους δείχνοντας το δρόμο για να ορθώσει και πάλι ο λαός το ανάστημά του.

"Ρ" 310315

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog