..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Γιάννης Πανούσης Η Αστυνομία είναι θεσμός της...........Δημοκρατίας!!!!!!! Δεν μας χέζεις ρε .........


«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, και έγινε προχτές κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τρίπολη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες ο υπουργός είχε πει στη Βουλή πως η Αστυνομία δεν είναι μόνο για την εγκληματικότητα και τη διαφθορά, αλλά παίρνοντας υπόψη την κοινωνική συνοχή να αντιμετωπίζει και φαινόμενα κοινωνικής έντασης.
Θυμίζουμε επίσης ότι η συγκυβέρνηση εγκαινίασε εκ νέου - πιλοτικά - το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς.

 Σκοπός αυτού του θεσμού είναι η «καθιέρωση της συμμετοχικότητας στην άσκηση της αντιεγκληματικής πολιτικής», με τη «συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικού ενδιαφέροντος από τους τοπικούς φορείς». «Καθήκον» του αστυνομικού της γειτονιάς είναι το «να διεισδύει και να ενσωματώνεται στην τοπική κοινωνία, ώστε να αποτελέσει μέρος της καθημερινής ζωής των πολιτών».

Κι επειδή ο προσανατολισμός της Αστυνομίας δεν αλλάζει επειδή έχουμε άλλη κυβέρνηση, απλά σημειώνουμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα...

Η τελευταία φωτογραφία χάρισμα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας






Στις παρακάτω φωτογραφίες συνεργάζονται άψογα με αυτούς που πάντα θα καταλύουν την Δημοκρατία. Τη " Χρυσή Αυγή"








Σχετικές αναρτήσεις για τον ρόλο της Αστυνομίας -> 
1) Ν. Μπογιόπουλος: Μια στάλα ντροπή έχετε?????
                                                                                          
 2)  Λιάνα Κανέλλη: Σαν εκκλησία χωρίς στασίδια
                                                                                          
 3)Προς Στέφανο Μολόχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog