..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αρχίζει σήμερα η δίκη της, εγκληματικής οργάνωσης, "Χρυσής Αυγής"


Οταν μερικοί το 2013, σφύριζαν αδιάφορα ο Θανάσης Παφίλης έβγαζε τα άπλυτα της "Χρυσής Αυγής" στη φόρα



Αρχίζει σήμερα σε αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Στη δίκη έχουν παραπεμφθεί 69 κατηγορούμενοι (70 είναι συνολικά όσοι παραπέμπονται με το βούλευμα 215/2015 του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών, αλλά ανάμεσά τους είναι και μια ανήλικη που θα δικαστεί από το Τριμελές Ανηλίκων). Από αυτούς, οι 67 κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την προηγούμενη Βουλή καθώς και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος της οργάνωσης κατηγορούνται και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν και για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες φθορές, διατάραξη οικιακής ειρήνης και άλλα αδικήματα.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει από τον ίδιο το ναζιστικό χαρακτήρα της και τη συνοδεύει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει αποδειχθεί και ιστορικά, ότι δηλαδή ο ναζισμός είναι από τη φύση του εγκληματικός και συνοδεύεται από ανάλογη δράση.

Στη δικογραφία και το κατηγορητήριο έχουν ενταχθεί μια σειρά άγριες εγκληματικές πράξεις που διαπράχθηκαν με συντονισμό, οργάνωση και καθοδήγηση από την ηγεσία της οργάνωσης, με προεξέχουσα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, εναντίον Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, η επίθεση στον 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο, επιθέσεις σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών κ.ά. Για κάποια από αυτά τα εγκλήματα έχουν ήδη υπάρξει καταδίκες και τώρα εξετάζονται εκ νέου κάτω από το πρίσμα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλούνται για το κλίμα που δημιουργείται πριν από αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση, ενώ αναδεικνύονται και σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης γι' αυτό. Η πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Δικαιοσύνης αβαντάρουν το ναζιστικό μόρφωμα τοποθετούμενοι υπέρ των «δικαιωμάτων» των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών βουλευτών.

Η κρατική ΝΕΡΙΤ μετέδωσε τη συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής, που έσταζε ρατσιστικό δηλητήριο, πέντε μέρες πριν την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και επιπλέον μετέδωσε ολόκληρη την προκλητική συγκέντρωση που είχε το θράσος να οργανώσει η Χρυσή Αυγή την ίδια τη Μέρα κατά του Ρατσισμού! Ακόμα, είναι γνωστές εδώ και πάνω από ένα μήνα οι στοιχειοθετημένες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων για τη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό, ωστόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει πάρει καμιά πρωτοβουλία για το θέμα.

Επιπλέον, είναι φανερή η προσπάθεια αποστείρωσης από τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης, καθώς εκτός των άλλων δεν κλήθηκαν από την Εισαγγελία ως μάρτυρες στη δίκη πολιτικά πρόσωπα, παρόλο που είχαν κληθεί και είχαν καταθέσει στην αρχή της διαδικασίας στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα.

Ξεκαθαρίστηκε πάντως ότι η αντιμετώπιση του φασισμού - ναζισμού, που εκφράζεται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή, είναι υπόθεση του ίδιου του λαού και ότι έχει σημασία να υπάρχει ισχυρή και στη δίκη η παρουσία και η φωνή του λαϊκού κινήματος.

Σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι στη Νίκαια, καλούν Σωματεία, συνδικάτα και φορείς -> Αποφάσεις για την συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog