..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν!!!!!!


Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε το λαό να τον στηρίξει, με το σύνθημα «25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν» και με το σποτάκι του που τόνιζε ότι η «υπομονή μας τέλειωσε». 

Ο λαός τότε τον ψήφισε, δίνοντάς του το «πρόκριμα» που επεδίωκε για να διεκδικήσει την κυβέρνηση. Σήμερα 26 Μάη, ένα χρόνο μετά, όσα βασανίζουν τους εργαζόμενους, όχι μόνο δεν «έφυγαν», αλλά αντίθετα η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης.

 Είναι εδώ τα «μνημονιακά» χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, που αποπληρώνονται σε δόσεις, το χρέος που «εξυπηρετείται» από την κυβέρνηση ξαφρίζοντας το λαϊκό εισόδημα, ενώ ετοιμάζεται και νέα συμφωνία, που μπορεί «να είναι επώδυνη, αλλά καλύτερη από μη συμφωνία», όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.

 Το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά ετοιμάζεται να στήσει και νέα βάση στο Αιγαίο, με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Ολα τα παραπάνω δικαιώνουν όσα τόνιζε το ΚΚΕ: Οτι θα είναι εδώ τα μνημόνια διαρκείας, η ΕΕ και το ΔΝΤ, το χρέος, η πλουτοκρατία και το σύστημά της. Κυρίως, δικαιώνουν ότι απαιτείται ένταση της λαϊκής πάλης για την ανάκτηση των απωλειών από την κρίση, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων που υπηρετεί η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog