..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Σεβαστή όποια ιδιωτικοποίηση είναι σε...... εξέλιξη!!!!!!!!!!!!


«Η κυβέρνηση δεσμεύεται πως όποια ιδιωτικοποίηση έχει εξελιχθεί και είναι νόμιμη θα γίνει σεβαστή» ήταν η αναφορά στη Βουλή του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, επιβεβαιώνοντας ότι και για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η δημόσια περιουσία είναι προς παραχώρηση σε επιχειρηματικούς ομίλους, ως εργαλείο κερδοφορίας.

Η τοποθέτηση του έγινε με αφορμή την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ωστόσο η δέσμευση σεβασμού των ιδιωτικοποιήσεων που εξελίσσονται αφορά και στον ΟΛΠ, τη ΔΕΣΦΑ και ακίνητα του δημοσίου. Σε ότι αφορά τα περιφερειακά αεροδρόμια ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει σύμφωνος με την ιδιωτικοποίηση τους αλλά προσπαθεί να δείξει πως οι ιδιωτικοποιήσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι καλύτερες από εκείνες της προηγούμενης συγκυβέρνησης.

Ισχυρίστηκε πως με τον τρόπο που θα ιδιωτικοποιήσει η νυν συγκυβέρνηση θα προστατευτούν οι ιδιώτες επενδυτές λέγοντας «θέλω να σας θυμίσω την κατάντια των προηγούμενων ιδιωτικοποιήσεων, την κατάντια κινήσεων ιδιωτικοποίησης που τελικά απεδείχθησαν καταστροφικές ακόμη και για τον ιδιώτη, γιατί κατέπεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Παίζοντας με το επιχείρημα των «καλών και κακών» ιδιωτικοποιήσεων ανέφερε πως για τα περιφερικά αεροδρόμια ανάφερε οτι η συγκυβένρηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει «οι επενδύσεις πρέπει να είναι υψηλότερες. Η δέσμευση για 23,5 εκατομμύρια επενδύσεις σε τέσσερα χρόνια ανά αεροδρόμιο είναι πολύ χαμηλή» και «δεύτερον, πρέπει να υπάρχει ένα μερίδιο για το κράτος, όχι γιατί το κράτος πρέπει να παίζει τον ρόλο του επιχειρηματία, αλλά γιατί το κράτος πρέπει να κρατήσει ένα περιουσιακό στοιχείο, το οποίο να μπορέσει να το αξιοποιήσει στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής τράπεζας» προκειμένου δηλαδή να εξασφαλιστεί «ζεστό χρήμα» και ρευστότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι η νέα σύμβαση «θα γίνει θετικότερη τόσο από τη μεριά του δημοσίου συμφέροντος όσο και από τη μεριά του ιδιώτη» και τάχθηκε υπέρ τους μοιράσματος της λείας σε περισσότερους λέγοντας «έχω ένα πρόβλημα με την ιδέα ότι δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια πωλούνται στην ίδια εταιρεία».  
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog