..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο Θανάσης Παφίλης στη Βουλή: Ο λαός να μπλοκάρει τη συμφωνία λαιμητόμο.


«Ο λαός να μπλοκάρει με την κινητοποίησή του τη συμφωνία λαιμητόμο, με αίτημα κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των απωλειών», τόνισε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.



Σημείωσε ότι ο λαός δεν πρέπει να φοβάται, να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ για έξοδο από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προς τους δανειστές, προσθέτει νέα μέτρα στα υπάρχοντα, και κοροϊδεύει ότι δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις, όταν αυξάνει την έμμεση φορολογία και τις εισφορές. Χαρακτήρισε σταγόνα στον ωκεανό τα προσωρινά μέτρα για τις επιχειρήσεις, που θα αντισταθμιστούν από τα αναπτυξιακά πακέτα της ΕΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτει τον ριζοσπαστισμό του λαού, προσφέροντας υπηρεσίες στο σύστημα, αφού προβάλλει σαν μονόδρομο την ΕΕ και έπειτα υποστηρίζει ότι ο λαός δεν θέλει τη ρήξη.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, έκανε λόγο για υποκρισία από τις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν και στηρίζουν τους πολέμους και τις επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που προκαλούν ρεύματα μεταναστών και προσφύγων, ενώ υπενθύμισε ότι μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε τη συμφωνία «Δουβλίνο 2», που εγκλωβίζει τους μετανάστες στην Ελλάδα.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog