..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΕΣΕΕ: «Άνευ όρων αμνηστία» για την επιστροφή κεφαλαίων από το εξωτερικό


Αμνηστία και μερική κατάργηση του πόθεν έσχες προκειμένου να επανέλθουν κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με επιχείρημα την «αποκατάστασης της τραπεζικής πίστης στην εγχώρια αγορά».

Για το λόγο αυτό απέστειλε σχετικές επιστολές στο υπουργείο Οικονομικών, στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και μεταξύ άλλων προτείνει:

-Να εξεταστεί, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η εφαρμογή επιστροφής κεφαλαίων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με μία συνολική και «άνευ όρων αμνηστία» στους Έλληνες πολίτες, που διαθέτουν τα αναληπτήρια των λογαριασμών τους την τελευταία πενταετία, αλλά και όσων επιθυμούν να επανακαταθέσουν φορολογημένα χρήματα, νόμιμης προέλευσης από λογαριασμούς τους στο εξωτερικό, σε ελληνικές τράπεζες.

- Μερική κατάργηση του «πόθεν έσχες» για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αγορά ακινήτων και μετοχών, δημιουργία νέας επιχείρησης και άνοιγμα λογαριασμών από κάθε νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδος.

Η ΕΣΕΕ εκτιμά πως με τις χαριστικές προτάσεις της είναι δυνατόν να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες περίπου 40 δις ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog