..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε περήφανοι γιατί..... πετύχαμε!!!!!


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίασε της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι περήφανοι γιατί πέτυχαν στη διαπραγμάτευση. Είναι υπερήφανοι γιατί συνεχίζουν να διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, γιατί ψηφίζουν μαζί με τη ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ σκληρά μέτρα, γιατί εφαρμόζουν το 1ο και το 2ο μνημόνιο, γιατί συζητούν με την τρόικα την κατάργηση εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι μετά από έξι μήνες «σκληρής» και «επίπονης» διαπραγμάτευσης βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα αν θα προχωρήσουμε σε ένα συμβιβασμό που δεν είναι αυτός που είχαμε ονειρευτεί και σχεδιάσει, αλλά μια δύσκολη επιλογή, την οποία αναγκαστήκαμε να κάνουμε. «Μπροστά μας είχαμε την επιλογή ενός δύσκολου συμβιβασμού ή την επιλογή μιας άτακτης χρεοκοπίας», είπε, επιμένοντας στη λογική του μικρότερου κακού και του εκβιαστικού μονόδρομου προς το λαό. 

Απευθυνόμενος σε εκείνο το τμήμα του κόμματός του που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωζώνη, σημείωσε ότι η έξοδος από το ευρώ χωρίς καμία δυνατότητα στήριξης των συναλλαγματικών αποθεμάτων από φίλιες δυνάμεις θα οδηγούσε σε μεγάλη υποτίμηση του νομίσματος, σκληρή λιτότητα για το λαό και εν τέλει προσφυγή εκ νέου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη στήριξη του νομίσματος. «Επιλέξαμε το δρόμο ενός δύσκολου συμβιβασμού γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική», ανέφερε, σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει τις επιλογές του λαού ανάμεσα στο  «plan A» και το «plan Β» που αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος αφού οδηγούν σε λαϊκή χρεοκοπία για να διασωθούν τμήματα του κεφαλαίου.

Ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που υπέγραψαν μνημόνια, προέβαλε τη λογική των «ισοδύναμων» ή των «αντισταθμιστικών» μέτρων, τα οποία μεταφέρουν τα βάρη από το ένα τμήμα του λαού στο άλλο. 

Η ανάγκη του λαού να απαλλαγεί από τα μνημόνια, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση περνά μέσα από την πάλη του ενάντια στην ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους τα οποία υπηρετεί σύσσωμος, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog