..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung»: Στήριξη στον Αλ. Τσίπρα γιατί «μόνο αυτός» μπορεί να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο


Στο «πολιτικό κεφάλαιο» που διαθέτει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ευθυγραμμισμένη με απόψεις που έχουν εκφραστεί τόσο από την πλευρά των «δανειστών», όσο και από το εγχώριο αστικό πολιτικό σύστημα και ζητούν από τον πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του και να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του, εκτιμώντας ότι μπορεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να συγκεντρώσει τη συναίνεση των άλλων αστικών κομμάτων.

Η FAZ επισημαίνει ότι παρά την αλλαγή πορείας που έκανε, οι περισσότεροι Έλληνες εμπιστεύονται απόλυτα τον Τσίπρα. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα», υπογραμμίζοντας ότι διαθέτει το κύρος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε στους εταίρους του, γιατί τα τελευταία σαράντα χρόνια κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός δεν έλεγχε τόσο πολύ την κοινή γνώμη όσο αυτός. 

Το δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς στην εικόνα που έχει καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός ότι «προσπάθησε τα πάντα», αλλά και στο γεγονός ότι παρά τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη στήριξη τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας καταδεικνύει αυτό που υπογραμμίζουν σε κάθε τους τοποθέτηση και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, της ΝΔ, αλλά κυρίως του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ότι, δηλαδή, τώρα δεν είναι ώρα για εκλογές και καλούν τον πρωθυπουργό να επικεντρωθεί στην υπογραφή του νέου μνημονίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog