..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Νίκος Σοφιανός στην ΕΡΤ: Ψήφισες και τώρα εισπράττεις. {Video}


Ανεξάρτητα από ό,τι ψήφισε ο καθένας, ή τη στάση αποχής, δεν πρέπει να νομιμοποιήσει αυτό που συμβαίνει και αυτό που θα συμβεί», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1.



Ο Νίκος Σοφιανός έκανε εκτενή αναφορά στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα, με αιχμή το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Σε αυτό το πλαίσιο κατήγγειλε τη συμφωνία όλων των κομμάτων στην επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, κάνοντας ειδική αναφορά στις αντιδραστικές θέσεις για το ασφαλιστικό, που εκφράζει η Ένωση Κεντρώων.

Ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι εκτός από τη λογική τού «ψήφισες και τώρα εισπράτεις», υπάρχει η άλλη λογική που λέει ότι «δεν μπορείς να βάλεις το κεφάλι σου στον πάγκο του χασάπη».

Από αυτή την άποψη, σημείωσε ότι ο λαός θα πρέπει να αντιδράσει και να οργανώσει την πάλη του, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για να μην υλοποιηθεί η βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog