..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Καταθέτουν το πολυνομοσχέδιο!!!!!!!


Με στόχο να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τη διαδικασία του «επείγοντος» κατατίθεται σήμερα, εκτός απροόπτου, στη Βουλή το νομοσχέδιο με το πρώτο κύμα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων.

Το νομοσχέδιο φέρνει ανατροπές στο ασφαλιστικό και ένταση της φοροκαταιγίδας.

- Τα όρια ηλικίας αυξάνονται στα 67 έτη, ενώ στην περίπτωση των 40 χρόνων ασφάλισης το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 62 έτη. Επίσης επιβάλλεται επιπλέον ποινή 10% στη σύνταξη για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη. Τα μέτρα αυτά είναι μια «πρόγευση» για τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται στα σκαριά στο ασφαλιστικό.

- Αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης για εισοδήματα από ενοίκια. Για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15% και για εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ αυξάνεται από το 33% στο 35%. Οι αλλαγές αυτές ισχύουν αναδρομικά από τα φετινά ενοίκια. Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρο και για ενοίκια που δεν εισπράττουν. 

- Για τον ΕΝΦΙΑ μειώνεται στο ένα ευρώ από τα πέντε ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα το όριο για την παραγραφή της οφειλής. Το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και σε παραδοσιακούς οικισμούς και ακίνητα άνω των 100 ετών.

- Για τους οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων το θεσμικό πλαίσιο γίνεται πιο αυστηρό.

- Προβλέπονται ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

- Διαγράφονται τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προς τον ΟΣΕ και τα χρέη του ΟΣΕ προς το Δημόσιο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog