..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

''Πόλεμος'' στην Πάτρα μεταξύ,Κώστα Πελετίδη και Υπουργείου Ναυτιλίας και ΤΑΙΠΕΔ.!!!!!!!!!!!!!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Δήμαρχος στο γραφείο ανάκρισης του Λιμενικού Σώματος

Ο Πελετίδης «κατακτά» την ζώνη από τη Γούναρη μέχρι την Αγίου Νικολάου!
Η κόντρα με το Υπουργείο Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ εξελίσσεται σε πόλεμο

Η δημοτική αρχή δεν κάνει πίσω! Και δεν είναι μόνο αποφασισμένη να πει ένα βροντερό ΟΧΙ στα σχέδια του Υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ για το παλαιό λιμάνι της Πάτρας και το θαλάσσιο μέτωπο, αλλά στην κυριολεξία ετοιμάζεται… να το κατακτήσει!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος, θα προχωρήσουν άμεσα στην πεζοδρόμηση της παραλιακής ζώνης από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι τη Γούναρη!

«Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπ’ όψιν μας έναν σημαντικό παράγοντα. Την έλλειψη χρημάτων αφού το υπουργείο έχει προχωρήσει σε περικοπές κατά 65% στους Δήμους! Και ευτυχώς που ο Δήμος Πατρέων έχει κάνει μία σφιχτή διαχείριση γιατί τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ωστόσο δεν μπορούμε να περιμένουμε. Δεν θα περιμένουμε πότε θα γίνει η οριστική παραχώρηση. Θα προχωρήσουμε σε πεζοδρόμηση»!

Εκτός όμως από την πεζοδρόμηση η Δημοτική Αρχή προχωρά σε μία ακόμη παρέμβαση η οποία αναμένεται να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο Υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ! Έχοντας ως «σύμμαχο» έγγραφα που αποδεικνύουν την επικινδυνότητα του κτιρίου που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ και βρίσκεται παραπλεύρως στο μώλο της Αγίου Νικολάου, θα το γκρεμίσει!

Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, κάποιοι όμως παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές. Και φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι αν γίνει σεισμός το συγκεκριμένο κτίριο… είναι το πρώτο που θα πέσει! Τι σημαίνει αυτό; Πως ίσως θρηνήσουμε θύματα. Ποιος θα έχει την ευθύνη; Μα φυσικά οι αρμόδιοι! Το υπουργείο, ο ΟΛΠΑ, το Λιμεναρχείο, ο Δήμος. Ο Δήμος λοιπόν προχωρά σε κατεδάφιση θέλοντας να προστατεύσει τους διερχόμενους από το σημείο δημότες! Για σκεφθείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν το κτίριο κατέρρεε σε περίοδο καρναβαλιού;

Να θυμίσουμε στο συγκεκριμένο σημείο της «βαριές καμπάνες» (δεκαετείς φυλακίσεις) των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Ηλείας για τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

«Πονηροί» στο Λιμεναρχείο!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος, οι του Λιμεναρχείου, σκεπτόμενοι «κουτοπόνηρα» σκοπεύουν να μεταφέρουν τα κρατητήρια σε κοντέινερ που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την αίθουσα που στο παρελθόν συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Προκειμένου να «επισημοποιήσουν» την παρουσία τους στον χώρο. «Θέλουν να πάνε τα κρατητήρια εκεί που σήμερα χορεύουν τα πατρινόπουλα. Στον χώρο που λειτουργεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Ε, δεν θα τους αφήσουμε» τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Το πλοίο – φάντασμα!
Ο κ. Αντωνόπουλος άφησε και αιχμές για την μη μεταφορά του πλοίου – φαντάσματος, του IonianQueenαπό τον μώλο της Αγίου Νικολάου. Χρόνια τώρα παραμένει αγκυροβολημένο στο κομμάτι – φιλέτο για τους Πατρινούς. «Δεν πιστεύω ότι είναι τυχαία η αδράνεια. Εξυπηρετεί το σκοπό τους. Σκέπτονται πονηρά. Να υπάρχει πλοίο στο παλιό λιμάνι. Εστω και το σπαιοκάραβο» κατέληξε.

Η θέση του Δήμου!
Με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος της Πάτρας δεν συζητά καν το ενδεχόμενο προσωρινής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου. Διεκδικεί την οριστική παραχώρηση, την απομάκρυνση του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΛΠΑ και την παράδοση της ζώνης για χρήση στον λαό της Πάτρας. Ο Δήμος δεν ζητά «οικόπεδο» (ιδιοκτησία) αλλά χρήση! Επισημαίνει δε, πως πλέον είναι βέβαιοι πως οι υπεύθυνοι του Υπουργείου έχουν στο μυαλό τους να αξιοποιηθεί το βόρειο λιμάνι (παλιό λιμάνι) προς όφελος των τοκογλύφων και των δανειστών. «Θέλουν να δημιουργήσουν πλούτο ξεπουλώντας την «ανάσα» των Πατρινών» είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

Στον ανακριτή!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Πατρέων περνά το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου του Λιμενικού Σώματος. Είναι η τέταρτη φορά που «εγκαλείται» γιατί θέλησε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δημοτών! Την τελευταία φορά ο Κώστας Πελετίδης κατέθεσε για την μάντρα που έσπασε προκειμένου να μην πλημμυρίσει η πόλη. Πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια η δημοτική αρχή, συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι του ΟΛΠΑ, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Την ημέρα εκείνη είχε εκδοθεί δελτίο για ακραία καιρικά φαινόμενα. Μπροστά στην απειλή νέων πλημμυρών, εξαιτίας κατασκευαστικών αστοχιών στους πεζόδρομους της Ρ. Φεραίου και Γερωκοστοπούλου, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον ΟΛΠΑ να επιτρέψει να σπάσουν σε δύο σημεία τη μάντρα, για να φύγουν τα νερά στη θάλασσα, σε περίπτωση που δεν άντεχε το υπάρχον σύστημα διαφυγής των υδάτων (αυτή ήταν πρόταση μηχανικών της ΔΕΥΑΠ ως λύση ανάγκης)!

Ο ΟΛΠΑ δέχθηκε το αίτημα και η ΔΕΥΑΠ έκανε δύο ανοίγματα στη μάντρα. Μετά από δύο ημέρες, εστάλη στον Δήμαρχο έγγραφο, που τον καλούσε να αποκαταστήσει την μάντρα, διότι οι πληροφορίες που είχαν, ήταν πως… οι τρύπες που ανοίχτηκαν ήσαν … μεγάλες! Έτσι… τον κάλεσαν για ανάκριση!

Λιμενικοί… φωτογραφίζουν εργαζόμενους!
Ακόμη και για τα έργα που εκτελεί ο Δήμος στην θέση «ευκάλυπτα» της Ακτής Δυμαίων (διαμόρφωση πάρκου κοντά στο νέο λιμάνι) δέχεται «πόλεμο» από άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής Ανδρέα Αντωνόπουλο, Λιμενικοί βρίσκονται … κάθε τρεις και λίγο στο σημείο, φωτογραφίζουν εργαζόμενους και φυσικά… στέλνουν τον Δήμαρχο στον ανακριτή! Προφανώς ο Κώστας Πελετίδης, ο Δήμαρχος του 67% των Πατρινών έχει… μεγάλο φάκελο στο Λιμεναρχείο!

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog