..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Βέροια: Πλήθος μαθητών διαδήλωσαν και απαίτησαν την κανονική λειτουργία των σχολείων τους



Εκατοντάδες μαθητές, κυρίως των Γυμνασίων της Βέροιας, συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία Δημαρχείου, για να απαιτήσουν τα σχολεία τους να λειτουργήσουν κανονικά με διορισμούς μονίμων καθηγητών. Ήδη, λόγω της έλλειψης καθηγητών έχουν χαθεί πάμπολλες ώρες διδασκαλίας μέχρι στιγμής.

Οι μαθητές είπαν ότι δεν πάει άλλο, δεν μπορούν οι γονείς να πληρώνουν φροντιστήρια, δεν μπορούν να πληρώνουν για να λειτουργήσει το Δημόσιο Σχολείο. Και μάλιστα τη στιγμή που οι ίδιοι πρέπει από το πρωί μέχρι το βράδυ να είναι με ένα βιβλίο στο χέρι, έχοντας να αντιμετωπίσουν έναν κυκεώνα εξετάσεων με αβέβαιο το μέλλον τους.

Οι μαθητές απαίτησαν από το Υπουργείο Παιδείας, εκτός από την κάλυψη των κενών σε καθηγητές, να εξασφαλίσει άμεσα χρηματοδότηση για αναλώσιμα και υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται, για να λειτουργήσουν όπως πρέπει τα σχολεία.

“Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε ένα ευρώ απο την τσέπη των γονιών για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των αγγλικών.

Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να σταματήσει η κατάργηση-συγχώνευση σχολείων αλλά και τμημάτων. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές, για να μπορεί να γίνεται μάθημα.

Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς και ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.

Να επιταχυνθεί η διαδικασία μεταφοράς στο καινούργιο κτήριο λυκείου

Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το «Νέο Λύκειο» και το «Νέο επαγγελματικό Λύκειο».

Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.

Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στην μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.

Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για να καλυφτούν οι ανάγκες των σχολείων μας"

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:

Οι μαθητές έκαναν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του δημόσιου σχολείου και της σωστής λειτουργίας του, συνθήματα που έφεραν στην επιφάνεια, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, εκείνα του Πολυτεχνείου, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα τους, μιας και τα προβλήματα της Παιδείας όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά πολλαπλασιάζονται.

Η πορεία κατέληξε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας,  όπου αντιπροσωπία των μαθητών συναντήθηκε με τη Διευθύντρια κ. Μαυρίδου Αναστασία με την οποία συζήτησαν και  της   επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.




ΔΤ
Φωτογραφίες faretra.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog