..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στη ΔΟΥ Βέροιας!!!!!!!!!!!


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 30/11 στη ΔΟΥ Βέροιας, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου Δ. Τσιουλάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Ο Δ. Τσιουλάκος ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε:
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας» Τσιουλάκος Τάκης, επισημαίνοντας:  

«Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι.Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα επιβίωσης με τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από κυβέρνηση & τα περισσότερα κόμματα 3ου μνημονίου ( αύξηση ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ,…). Έρχεται να δέσει αυτή η κατάσταση με την νέα ΚΑΠ 2015-2020,  που μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις έως και 50% μέχρι το 2019.Ξέρουμε που αποβλέπουν αυτά τα αντιαγροτικά μέτρα, τα «μαγείρεμένα» από τους δανειστές με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τα ψήφισαν 222  βουλευτές του μνημονιακού τόξου και που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή και την παράδοση του πρωτογενή τομέα της χώρας μας  σε λίγους νεοτσιφλικάδες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Και όλα αυτά τη στιγμή, που στη συντριπτική μας πλειοψηφία, αδυνατούμε να πληρώσουμε την Εφορία και είμαστε ανασφάλιστοι στον ΟΓΑ, ακόμη και με τα σημερινά ασφάλιστρα.
 Η κυβέρνηση μας κατηγορεί ότι δεν πληρώνουμε φόρους. Δύο πράγματα έχουμε να πούμε Το πρώτο είναι πως στόχος των κυβερνητικών κατηγοριών είναι να φέρει τους αγρότες σε αντιπαράθεση με τα άλλα λαϊκά στρώματα ώστε να μη έχει τη λαϊκή συμπαράσταση που χρειάζεται οπωσδήποτε ο αγώνας μας. Το δεύτερο είναι ότι οι σημερινοί κυβερνώντες είναι οι ίδιοι και απαράλλακτοι με τους προηγούμενους. Οι ίδεις ακριβώς συκοφαντίες και βρωμιές σε βάρος των αγροτών. Ως προς την ουσία της κατηγορίας, απαντάμε γενικά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Για να πληρώσει φόρο ο αγρότης πρέπει να έχει και εισόδημα και όπως είναι γνωστό οι μικρομεσαίοι αγρότες που αποτελούν το 90% της αγροτιάς στην Ελλάδα έχουν πολύ μικρό εισόδημα. Άλλωστε πώς να  κρύψουν το εισόδημα τους όταν υπάρχουν οι δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ και τα παραστατικά παράδοσης της παραγωγής;Και κατέληξε: «εν πάει άλλο! Οργανώνουμε την πάλη μας! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας ανατρέποντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.» Αντιπροσωπεία των αγροτών στο τέλος έδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα στην προϊσταμένη της ΔΟΥ στο οποίο αναφέρονται ως αιτήματα τα εξής:
«Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.
Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. κ.α»
Συντονίζουμε & κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Αγρ. Μπλόκων την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στον Παλαμά - Καρδίτσας».

η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog