..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Τσίπρας... Ότι ακριβώς του ζητούσαν οι παλαιοί γερμανοτσολιάδες κι αυτός θα έσκιζε τα μνημόνια...


Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση, «σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο. Τον ενημέρωσε για τις επαφές, στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, και του ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρόσκλησης του Αλ. Τσίπρα, την περασμένη Κυριακή, για «εθνικό διάλογο» και «συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων», στα θέματα του Ασφαλιστικού, της Παιδείας και της συνταγματικής αναθεώρησης. Προφανώς, τώρα προστίθενται και τα «θέματα εξωτερικής πολιτικής», μετά τις εξελίξεις με την τυχοδιωκτική ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό και τη συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στο κουβάρι των ανταγωνισμών στην περιοχή με τις επιδιώξεις αναβάθμισής της.

Αντικειμενική βάση, για «συνεννόηση» των αστικών κομμάτων, είναι η σύμπλευσή τους στην υπηρέτηση της στρατηγικής του κεφαλαίου. Ήδη, έσπευσαν να δηλώσουν ότι στο Συμβούλιο θα συμμετάσχουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog