..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας- Γ. Στουρνάρας- Γ. Δραγασάκης: Γεύμα με κυρίως πιάτο τη θυσία του Ασφαλιστικού υπέρ τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων!!!!!!


Με κυρίως πιάτο το Ασφαλιστικό και την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων, που είναι βήμα για να αποκατασταθεί η «κανονική» λειτουργία των τραπεζών, γευμάτισαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Το συγκεκριμένο γεύμα θύμισε το γνωμικό «όσα είπαμε, νερό κι αλάτι», καθώς πέραν όλων των άλλων ήταν και το επιστέγασμα της νέας καλής συνεργασίας της κυβέρνησης με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πλέον τα μαύρα σύννεφα στις σχέσεις τους ανήκουν στο παρελθόν.



Η συζήτηση είχε στο επίκεντρό της την άποψη ότι πρέπει έγκαιρα να επανέλθει η κανονική λειτουργία των τραπεζών προκειμένου να επιτελέσουν τον κεντρικό τους στόχο που είναι η παροχή ρευστότητας στην αγορά, με τη νέα δανειοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων, έτσι ώστε να τερματισθεί η ύφεση και να επανέλθουν οι ρυθμοί ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας.

Για να συμβεί αυτό, οι τρεις συνδαιτυμόνες συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση πρέπει το συντομότερο να ολοκληρώσει και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο η αξιολόγηση από το κουαρτέτο, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και θα ανοίξει τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, με την κυβέρνηση να προσδοκά νέα ρύθμιση, με στόχο να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησής του για να μπορεί να μοιράζει περισσότερα χρηματικά ποσά σαν κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους με αναπτυξιακούς νόμους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη συζήτηση οι ομοτράπεζοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των νέων δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα καθώς έρχονται μειώσεις των συντάξεων και των κονδυλίων για τις συντάξεις. Εκτιμήθηκε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό αγκάθι για την κυβέρνηση, η οποία ωστόσο εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει τις αντασφαλιστικές αλλαγές το επόμενο διάστημα, αφού είναι προϋπόθεση για την κερδοφορία τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog