..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με το.....ΣΥΡΙΖΑ


Είναι, αν μη τι άλλο, προκλητική η ανακοίνωση με την οποία η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται για το Προσφυγικό, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Γράφει, μεταξύ άλλων, για «μάχες» που αλλάζουν «το κλίμα υπέρ των προσφύγων και της ειρήνης», για «μάχες για να μείνουν τα σύνορα ανοιχτά και να υπάρχουν ασφαλείς διάδρομοι για τους ξεριζωμένους» κ.λπ. Δηλαδή, όχι μόνο αθώα η κυβέρνηση αλλά της αξίζουν και έπαινοι για το έργο της!

Από πότε, όμως, το ΝΑΤΟ έγινε εγγυητής της ειρήνης; Και μήπως δεν έχει και την πρόσκληση της κυβέρνησης για να σουλατσάρει στο Αιγαίο στέλνοντας τους «ξεριζωμένους» από κει απ' όπου ήρθαν και απ' όπου τους έδιωξε η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ; Μήπως δεν είναι τα κράτη - μέλη της ΕΕ που προτάσσοντας τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων υψώνουν φράχτες και υποδέχονται με καταστολή πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του αναμασούν τα περί «πανανθρώπινων αξιών», που τάχα πρεσβεύει η λυκοσυμμαχία, φτιασιδώνοντάς την ακόμα και ετούτη την ώρα που η αποκρουστική της όψη αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο;

Οι δικαιολογίες της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ περί «συσχετισμών» και «ασφυκτικών πιέσεων», που κατέστησαν αναπόφευκτη τη ΝΑΤΟική επιχείρηση στο Αιγαίο, δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική. Ούτε είναι ειλικρινής η «έντονη ανησυχία» που εκφράζεται για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, η οποία επιχειρείται να περιοριστεί στον κίνδυνο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των προσφύγων που δικαιούνται διεθνούς προστασίας από τη Συνθήκη της Γενεύης μέσα από διαδικασίες επαναπροώθησης. Ενώ η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει «γαργάρα» ότι εκτός απ' τα δικαιώματα των προσφύγων σοβαρό κίνδυνο διατρέχουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι σαν να καλείς το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Οσο για την κατάληξη της ανακοίνωσης, εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Γιατί το να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας το σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων, των ολέθριων για τους λαούς ανταγωνισμών και, ταυτόχρονα, να αναγνωρίζει στο λαό «κάθε λόγο να πρωτοστατήσει σε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό αντιπολεμικό κίνημα, ετούτη τη στιγμή για την κατάπαυση του πυρός και την ειρήνευση στη Συρία και το Ιράκ» και να καμώνεται πως «θα συμβάλει σε αυτό με όλες του τις δυνάμεις», είναι κάτι παραπάνω από υποκρισία. Είναι απαράμιλλος κυνισμός και απύθμενο θράσος, στο φόντο μιας πραγματικής τραγωδίας για χιλιάδες ανθρώπους.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 25022016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog