..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Τράπεζα Πειραιώς : Μετά τις 2500 απολύσεις έρχονται άλλες 1500.


Κύμα απολύσεων με τη μορφή της «εθελουσίας εξόδου» στις συστημικές τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank.

Πρώτη ανοίγει το χορό των απολύσεων η Τράπεζα Πειραιώς που σκοπεύει να απολύσει 1.500 εργαζόμενους, μετά την έγκριση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε εργαζόμενους παραγωγικής ηλικίας και δίνει κίνητρα με δύο επιλογές, είτε για αποζημίωση με άμεση αποχώρηση είτε για σταδιακή αποχώρηση μέσω διετούς άδειας μετ’ αποδοχών (sabbatical) και αποχώρηση στη συνέχεια.

Έμφαση δίνεται στις αποχωρήσεις υπαλλήλων ηλικίας άνω των 40 ετών, το 54% του προσωπικού της τράπεζας σήμερα, και κυρίως άνω των 45 ετών, όπως επίσης και στις αποχωρήσεις υπαλλήλων που εργάζονται σε περιφερειακά καταστήματα, εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και σε καταστήματα τα οποία πρόκειται να κλείσουν.

Την ίδια μέθοδο θα ακολουθήσουν και οι άλλες τράπεζες, με την Εθνική Τράπεζα να προχωρά σε 1.600 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2017, η Eurobank θα μειώσει το προσωπικό της κατά 1.000 άτομα και η Alpha Bank κατά 174 εργαζόμενους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog