..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Παπάδες και φασίστες, θέλουν να φέρουν το μεσαίωνα στην Ημαθία, με αφορμή τους πρόσφυγες.


Το απαίσιο πρόσωπο του φασισμού και του μίσους έζησαν από κοντά χτες το βράδυ διακόσιοι περίπου πρόσφυγες που μετακινήθηκαν από τις άθλιες συνθήκες της Ειδομένης στο στρατόπεδο στην Αγία Βαρβάρα, έξω από την Βέροια. 

Μερικές δεκάδες ακροδεξιών, φανατικών και χριστιανοφονταμελιστών της περιοχής συνοδευόμενοι από....
γνωστά μέλη της συμμορίας της Χρυσής Αυγής από το Μακροχώρι προσπάθησαν να δημιουργήσουν φοβικό κλίμα με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το στρατόπεδο παρουσία του προέδρου του χωριού που άγεται και φέρεται από τα στοιχεία αυτά και του ιερωμένου του χωριού που εκτόξευε απειλές προς πάσα κατεύθυνση.

Η απουσία της δημοτικής αρχής καθώς και της Νομαρχίας ήταν χαρακτηριστική. Η αστυνομία με τις γνωστές αγκυλώσεις και διασυνδέσεις με τους χώρους της ακροδεξιάς δυσκολεύτηκε να τους διαχειριστεί και έδρασε μόνον όταν ορισμένα φασιστοειδή επιχείρησαν να επιτεθούν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουζίδη που ήταν εκεί και επιχείρησε να κάνει διάλογο με αυτούς. Βέβαια, η αστυνομία και τα ΜΑΤ που ήταν εκεί δεν διανοήθηκαν να τον προστατέψουν ρίχνοντας καμιά ψιλή στους φασίστες αλλά τον έβαλαν μέσα στην κλούβα...

Ο βουλευτής προχώρησε σε ένα θεμελιώδες ατόπημα που κατά την άποψή μου δημιουργεί "δεδικασμένο". Υποσχέθηκε ότι οι πρόσφυγες θα είναι μόνο Σύριοι και από πουθενά αλλού λες και έχουμε διαχωρισμό προσφύγων ανάλογα την εθνικότητα. Αυτό είναι απαράδεκτο και μάλιστα επιχείρησε να το ενισχύσει αυτό το "επιχείρημα" τηλεφωνώντας στον υπουργό δημόσιας τάξης Τόσκα.
Ένας φασίστας πέταξε ορισμένες γουρουνοκεφαλές αποδεικνύοντας ότι η βλακεία είναι αήττητη.

Οι φασίστες και οι ξενοφοβικοί του χωριού, ενός χωριού προσφυγικού, διαλύθηκαν μετά την εικοσάλεπτη διαμαρτυρία τους που είχε όμως όλα τα χαρακτηριστικά της βλακείας. Έψελναν εκκλησιαστικούς ύμνους, έλεγαν τον εθνικό ύμνο, εκτόξευαν κατάρες, έκαναν αναφορές στο αρχαιοελληνικό μεγαλείο και άλλες τέτοιες μπούρδες και όλα αυτά συνοδευόμενα με κλαρινομαγκιά και τσιρίδες από ορισμένες ξανθιές που μια από αυτές έκλαιγε κιόλας. Ένας φασίστας πέταξε ορισμένες γουρουνοκεφαλές αποδεικνύοντας ότι η βλακεία είναι αήττητη.

Το κοντράστ της υπόθεσης ήταν σαφές: Από την μια μεριά πρόσφυγες κατατρεγμένοι με αξιοπρέπεια και κουλτούρα μεσοαστική και από την άλλη ένας συρφετός φασιστικός, ξενοφοβικός γεμάτος χολή και μίσος.

Τζάμπα μάγκες. Γουρουνοκεφαλές σε πρόσφυγες, παπάδες γεμάτοι μισαλλοδοξία, φάτσες μες την κακία και την οργή. Γιατί ρε λεβέντες δεν σας είδα ποτέ σε διαμαρτυρία στα αεροδρόμια; Γιατί δεν σας είδα στην ΧΙΟ να ζητάτε την εκδίωξη των Τούρκων τοποτηρητών; Γιατί δεν σας είδα στα λιμάνια; Γιατί δεν σας είδα στα διόδια; Γιατί δεν σας είδα έξω από το Άμυνας να διαμαρτύρεστε για την εκχώρηση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ; Γιατί είστε υποκινούμενοι και τζάμπα μάγκες. Γιατί δουλεύετε τον κόσμο και γιατί είστε οπαδοί εγκληματικών οργανώσεων που στηρίζονται από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δείτε το βίντεο από το ammosimathia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog