..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Απούσα ή σε στοά συνεδριάζει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ;;;;;;



του Χρήστου Μπέλλου

Οι εξελίξεις στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνουν ότι μας βάζουν σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Ποια είναι τα δεδομένα; Η Ελλάδα είναι, και με τον πλέον επίσημο τρόπο, χώρα εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Τρόπος διαφυγής στις χώρες που θέλουν να πάνε δεν υπάρχει, εξαιτίας των Συμφωνιών και των Συνθηκών που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και που, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπουν και το κλείσιμο των συνόρων.

Η επίσημη  εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε συνεργασία με τη FRONTEX στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο είναι μία κίνηση που πλήττει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ανοίγει το δρόμο για συγκυριαρχία στο Αιγαίο και γκριζάρισμα ζωνών που είναι πάγιοι στόχοι της τουρκικής πολιτικής.
Αιτία για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις όπως η Ρωσία. Με πρόσχημα το Προσφυγικό, ανοίγει το θέμα «Αιγαίο» με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Γιατί, όσοι παραμυθιάζονται πως είναι θετική η παρουσία του ΝΑΤΟ, καλά θα κάνουν να σκεφτούν πως το να βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, μάλλον είναι πολύ επικίνδυνο για τα πρόβατα. Ομως, το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά παράγοντας εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, που εξόπλισαν και ουσιαστικά στήριξαν τους δολοφόνους του «Ισλαμικού Κράτους» και ευθύνονται για το πρωτοφανές προσφυγικό κύμα, καλούνται τώρα να συνεχίσουν το έγκλημά τους, απλώνοντας τις δυνάμεις τους και παραπέρα, με όποιο πρόσχημα βρίσκουν κάθε φορά πρόσφορο. Σήμερα το Προσφυγικό, αύριο κάτι άλλο. 

Σε αυτές τις εξελίξεις για το προσφυγικό,  βλέπουμε την συγκινητική προσφορά των εργατικών λαϊκών οικογενειών από το υστέρημά τους προς τους ξεριζωμένους -από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους- πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας και εγκλωβίζονται σε διάφορα σημεία της χώρας, θύματα της πολιτικής συγκυβέρνησης - ΕΕ που με το σταγονόμετρο επιτρέπουν τη μετάβασή τους στη Βόρεια Ευρώπη.

Μετά την έκκληση του ΠΑΜΕ, σωματεία, φορείς, συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές συγκεντρώνουν καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες και μεταφέρονται στους χώρους όπου διαμένουν όπου παραδίδονται οργανωμένα. http://www.902.gr

Εθελοντές, τοπικοί φορείς και ομάδες αλληλεγγύης, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας που .....διατηρεί τους χώρους συγκέντρωσης, συγκεντρώνουν καθημερινά εργάσιμες ώρες κι ημέρες προϊόντα που αποστέλλονται στους πρόσφυγες στην Ειδομένη, αλλά κι όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.

Μέλη της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Αλεξάνδρειας καθώς επίσης και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Αλεξάνδρειας και της Ομάδας Αλληλεγγύης, γύρω στα 15 άτομα, πήγαιναν στον ΣΕΑ και μοίραζαν την βοήθεια που είχαν συγκεντρώσει τις προηγούμενες μέρες και....είχαν ταξινομήσει.

Οπως αποκάλυψε και ο  ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλος, στις 6 Μαρτίου στη Βέροια, το 95% της βοήθειας προέρχεται από το λαό και τους φορείς του. Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος αποκαλύπτει για το ποιοι πραγματικά βοηθούν τους Πρόσφυγες…

Σε όλη αυτή την πανστρατιά κινητοποίησης του λαού, εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας, η οποία λάμπει δια της απουσίας της  από όλη αυτή την προσπάθεια. 

Εκτός από δυο τοποθετήσεις της, δια του επικεφαλής της, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας καμία ενεργεία δεν έγινε. Πουθενά δεν φάνηκε.

Ούτε μία ανακοίνωση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ούτε μία συγκέντρωση τροφίμων.

Πολλά μπορούμε να πούμε και να καταλογίσουμε ευθύνες.
Δεν είναι της ώρας.

Εμείς που δεν καπηλευόμαστε, οποιαδήποτε κινητοποίηση, εμείς που δεν τρέχουμε  με κάμερες και τυμπανοκρουσίες, για να φανούμε, καιρός είναι άμεσα να ενεργοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε γιατί οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και ενδεχομένως να έχουμε και στην περιοχή μας πρόσφυγες. 

Ποτέ δεν είναι αργά.

1 σχόλιο:

  1. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση έπρεπε να κάνει ξεχωριστή κινητοποίηση από το Δήμο για προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog