..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΣΕΒ: Στραγγίξτε μισθωτούς και συνταξιούχους!!!!!!


Μείωση του αφορολόγητου ορίου, αύξηση της φορολογίας σε μισθωτούς και συνταξιούχους και υποταγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων ζητά ο ΣΕΒ με το «Εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία».

Για το αφορολόγητο ζητά να συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια και να μην ισχύει για όλους, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται «μια συζήτηση για το πότε το αφορολόγητο πράγματι δικαιολογείται από την οικογενειακή κατάσταση, πότε η υπερβολική αύξηση των συντελεστών δεν αποδίδει πλέον στα κρατικά έσοδα και πως η συνολική επιβάρυνση από φόρους και εισφορές στη μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να μειωθεί σε όλα τα εισοδηματικά κλιμάκια».

Επιπλέον, ζητά μείωση των κρατικών δαπανών και στοχοποιεί μισθωτούς και συνταξιούχους για την απώλεια φορολογικών εσόδων, υποστηρίζοντας ότι «η εφαρμογή της “έκπτωσης φόρου” όπως ισχύει σε μισθούς και συντάξεις άνω των 5.000 ευρώ απαλλάσσει μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και συνταξιούχους από την καταβολή φόρων αξίας 6,4 δισ. ευρώ», συνεπώς ζητά την επιβάρυνσή τους με ...κριτήρια.

Κι ενώ εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται υπέρ της αύξησης της φοροεπιδρομής προς μισθωτούς και συνταξιούχους, ζητά από τους εργαζόμενους να υπηρετήσουν το στόχο των βιομηχάνων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επισημαίνοντας πως «εργαζόμενοι και εργοδότες καλούνται να διαμορφώνουν κοινό σχέδιο στήριξης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, που είναι και ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη και την ευημερία στη χώρα».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog