..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Γιάννης Στουρνάρας: Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι φταίνε για την κρίση.


Την κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν τα μνημόνια, αλλά η αδικαιολόγητα μεγάλη επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, υποστήριξε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας. 

Σε ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Πολιτών», ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως «η κρίση στην Ελλάδα έχει όνομα: Μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους στο τέλος της δεκαετίας του 2000, λόγω, κυρίως, μίας αδικαιολόγητα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, που εκτίναξε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε δυσθεώρητα ύψη, μέσω της μεγάλης αύξησης κρατικών δαπανών, χωρίς συνακόλουθη αύξηση κρατικών εσόδων. Όσα επακολούθησαν και τα μνημόνια, ήταν προσπάθειες να αποτραπεί η χρεοκοπία. Οι προσπάθειες αυτές είχαν ασφαλώς δυσάρεστες επιπτώσεις, οι επιπτώσεις, όμως της χρεοκοπίας, θα ήταν ανυπολόγιστες».

Συμπλήρωσε δε, επισημαίνοντας ότι «ο διάλογος που επικράτησε στη χώρα μας δεν ήταν νηφάλιος και δημιούργησε ψευδαισθήσεις, μάλιστα συνέβαλε στο να μην υιοθετηθεί από την κοινή γνώμη η αναγκαιότητα ριζικών μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η μόνη από τις τέσσερις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες υπήχθησαν σε μνημόνια, που παραμένει ακόμη σε μνημόνιο. Οι άλλες τρεις έχουν βγει από τα μνημόνια, η Ιρλανδία, μάλιστα, αναπτύσσεται με ρυθμό κοντά στο 8%». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτού του είδους ο διάλογος επέτεινε την αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα να υποχωρεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντι σε θεσμούς και πολιτικές.

Μάλιστα κ Στουρνάρα. Για τον εκτροχιασμό δηλαδή του δημόσιου χρέους, έφταιγαν οι ΔΥ και οι … όποιες αυξήσεις στο πλαίσιο της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, σε μισθούς και συντάξεις! 

Και δεν έφταιξαν οι λαμογιές των ξενόδουλων κυβερνήσεων και οι καταχρήσεις πολιτικών και κομμάτων. 

Τα σκάνδαλα, της Ζιμενς, των υποβρυχίων, των εξοπλιστικών, του Χρηματιστηρίου, των εθνικών προμηθευτών, του κρατικού στοιχήματος, των Ολυμπιακών, του C4I, των κατασκευών, των ιδιωτικών καναλιών που ζούσαν με κρατικό χρήμα, των εκδοτών που έκλεβαν τις τράπεζες και τις εταιρείες τους και έβγαζαν τις καταθέσεις του λαού στις τράπεζες στις τράπεζες της Ελβετίας, οι δρόμοι που πληρώνονταν 5 φορές, τα σκάνδαλα της ενέργειας, το λαθρεμπόριο πετρελαίου, τα αφορολόγητα τσιγάρα, οι παρατράπεζες εξαγωγής αφορολόγητων εμβασμάτων σε φορολογικούς παράδεισους, οι ψεύτικοι δανεισμοί των τραπεζικών ιδρυμάτων μεταξύ τους, η καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, τα ομόλογα της απάτης, οι αποχαρακτηρισμοί εκτάσεων, οι ανταλλαγές – φάντασμα, οι οφ σορ του μαύρου πολιτικού και επιχειρηματικού χρήματος, οι παρατράπεζες, τα παραδικαστικά κυκλώματα, οι “ιδιωτικές” εφορίες, τα ανύπαρκτα Πόθεν Έσχες, τα διπλά και τριπλά η και … καθόλου ΑΦΜ, το PSI των συντάξεων και των καταθετών για να γλιτώσουν τα υπερκέρδη τους οι ξένες τράπεζες και τα ντόπια υποπαραρτήματά τους… 

Όχι δεν έφταιγαν αυτά. 

Η υπερδιόγκωση του Δημοσίου με προσλήψεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και ωρομίσθιων στους ΟΤΑ, έφταιγε..

the FAQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog