..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΕΣΑΚ-ΑΤΕ: Σημαντική ταξική αναμέτρηση η 48ωρη γενική απεργία!!!!


Η κυβέρνηση στηρίζει δίχως όρια το κεφάλαιο: Φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις, απαλλαγές από πρόστιμα, «αναπτυξιακός νόμος», ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας με παράλληλη κατάργηση των δημόσιων παροχών, τσάκισμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η εργοδοσία ξεσαλώνει στους χώρους δουλειάς: Απολύσεις, «εθελούσιες» απολύσεις υπό καθεστώς τρομοκρατίας, ελαστικές μορφές εργασίας και μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση.
Η απάντηση των εργαζομένων σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο: Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας, με αφορμή την κατάθεση του ν/σ για το ασφαλιστικό.

Η 48ωρη γενική απεργία, που έχουν αποφασίσει τα συνδικάτα με αιχμή το Ασφαλιστικό, δεν γίνεται για την «τιμή των όπλων». Είναι συνέχεια των μαζικών αγώνων που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με κορύφωση την απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη. Είναι μια εφ' όλης της ύλης ταξική αναμέτρηση με το κεφάλαιο, την πολιτική και τα κόμματά του, αφού για τα δικά του συμφέροντα η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα να φέρει στη Βουλή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ξεπερνάμε το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς και συμμετέχουμε στην απεργία, οργανώνουμε την επιτυχία της.
Τίποτα δεν αλλάζει αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται όταν ξεσηκωθείς. Είναι ώρα αυτοί που κάνουν τη ζωή του λαού κόλαση να νιώσουν την ανάσα του λαϊκού κινήματος.

ΕΣΑΚ-ΑΤΕ μέσω mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog