..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Παρέμβαση για την αιφνίδια μετάθεση παθολόγου από το Νοσοκομείο


Παρέμβαση για την αιφνίδια μετάθεση ενός από τους 3 παθολόγους από το Νοσοκομείο Νάουσας στην Αλεξάνδρεια έκανε στη ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, που έλαβε την απόφαση, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Οπως επισημαίνει, «Αυτή η απόφαση καθιστά πρακτικά ανήμπορη τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας και δρομολογεί αρνητικές εξελίξεις για την ύπαρξή της. Απαιτούμε άμεσα την ανάκληση της παραπάνω απόφασης.

Σε δελτίο Τύπου το Εργατικό Κέντρο Νάουσας αναφέρει: «Η λύση για την επαρκή λειτουργία των μονάδων υγείας δεν είναι να κάνουμε βόλτες το προσωπικό. Είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, βοηθητικού (σίτιση, καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες), ο συνεχής εφοδιασμός των νοσοκομείων με φάρμακα, αναλώσιμα και ο απαραίτητος εξοπλισμός του. Η πηγή του προβλήματος βρίσκεται στην υποχρηματοδότηση των μονάδων υγείας.

Το ΔΣ του ΕΚΝ έκανε άμεσα παρέμβαση στη ΔΥΠΕ με στόχο να αποτραπεί το νέο έγκλημα, ενημέρωσε Δήμαρχο, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου και Πρόεδρο Επαγγελματοβιοτεχνών.

Καλούμε το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση, στη μάχη να παραμείνει το νοσοκομείο της Νάουσας με τις 8 βασικές κλινικές, όπως ήταν πριν. Παραμένει επίκαιρος ο στόχος πάλης του ΕΚΝ για αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόφαση το Εργατικό Κέντρο Νάουσας θα διοργανώσει έκτακτο συλλαλητήριο έξω από το Νοσοκομείο.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας με 48ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νόμο - λαιμητόμο για την ασφάλιση, που έχει άμεση σχέση και με τη λειτουργία των μονάδων υγείας» (ΦΩΤΟ αρχείου)

Η Αλλη Αποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog