..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αλέξης Τσίπρας: Η ΕΕ μπορεί να γίνει ...............καλύτερη!!!!!


Υπέρμαχος της ΕΕ, που τάχα μπορεί να γίνει καλύτερη, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας συμμετοχή στην προσπάθεια αναστύλωσης μιας αντιδραστικής συμμαχίας των αστικών τάξεων της καπιταλιστικής Ευρώπης που στους λαούς «χάρισε» περισσότερη εκμετάλλευση.

Είναι «μια δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη. Το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δέχτηκε σημαντικό πλήγμα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για «βαθιά πολιτική κρίση, κρίση ταυτότητας και στρατηγικής για την Ευρώπη».

Ανέφερε ότι «το βρετανικό δημοψήφισμα είτε θα είναι το ξυπνητήρι της αφύπνισης του υπνοβάτη που πορεύεται στο κενό είτε θα είναι η αρχή μιας πολύ επικίνδυνης και ολισθηρής πορείας» και πρόσθεσε ότι χρειάζεται «επειγόντως ένα νέο όραμα και ένα νέο ξεκίνημα για την Ενωμένη Ευρώπη. Όχι για λιγότερη Ευρώπη, συνέχισε, αλλά για μια καλύτερη Ευρώπη, κοινωνική και δημοκρατική», μοιράζοντας εκ νέου αυταπάτες για την ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων για να σταματήσει η επέλαση της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού που βρήκε έδαφος στη λιτότητα», καλλιεργώντας το έδαφος για συνάντηση και συμμαχία με κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας και της «κεντροδεξιάς».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog