..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η "ΑΥΓΗ" συνεχίζει το..... δούλεμα!!!!!


Τι βρήκε να πει η «Αυγή» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία; Οτι «οι 65 και άνω υπερεκπροσωπούνται και επειδή ακριβώς υπερεκπροσωπούνται ασχολούμαστε κυρίως με τις συντάξεις και το εφάπαξ και την προσωπική διαφορά παρά με την ανεργία... Βασικό πρόβλημα των νέων σήμερα είναι αδιαμφισβήτητα η ανεργία, αλλά η ατζέντα δεν καθορίζεται σχεδόν καθόλου από τους νέους». 

Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, τα προβλήματα των νέων των λαϊκών στρωμάτων, που τους φορτώνει η πολιτική του κεφαλαίου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων, είναι περίπου ζήτημα «χάσματος γενεών» και η καθιέρωση της ψήφου στα 17 θα λύσει το πρόβλημα. 

Εξαπάτηση της νεολαίας σε όλο δηλαδή το μεγαλείο.

 Γιατί, βεβαίως, το να ψηφίζουν οι 17άρηδες είναι κάτι θετικό, το να λες όμως ότι τα οξυμένα προβλήματα της νεολαίας είναι προβλήματα εκπροσώπησης, και ότι θα λυθούν με το δικαίωμα στην ψήφο είναι κοροϊδία. 

Δεν μας εξηγεί, βεβαίως, πώς το δικαίωμα στην ψήφο των μεγαλύτερων στην ηλικία δεν τους βοήθησε να λύσουν τα προβλήματά τους.

 Η κοροϊδία γίνεται μεγαλύτερη όταν αυτά λέγονται από μια πολιτική δύναμη που με την πολιτική της όχι μόνο διατηρεί τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων, αλλά παίρνει και νέα που υπονομεύουν το δικαίωμα της νεολαίας στο μέλλον. 

Το κλειδί της διεξόδου για τη νεολαία, όπως και για όλο το λαό, δεν βρίσκεται στο εκλογικό σύστημα, αλλά στην οργανωμένη πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog