..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Θ. Παφίλης στον Ρ/Σ ''ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ'': Η αγανάκτηση του λαού που βράζει να εκφραστεί με την ενίσχυση του ΚΚΕ (AUDIO)



Η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα έχει τέλος, αν ο λαός δεν οργανωθεί και δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».


Ο Θ. Παφίλης, σχολιάζοντας την υστέρηση στα έσοδα του Δημοσίου, σημείωσε ότι η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, καθώς έχει συντριβεί από το μπαράζ φόρων και τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική. Πρόσθεσε, όμως, ότι το ζητούμενο για το λαό δεν θα πρέπει να είναι «να πιαστεί» ο στόχος των εσόδων, αλλά αν θα ζήσει η λαϊκή οικογένεια.

Σχολιάζοντας τα περί «μετανάστευσης» των επιχειρήσεων, λόγω της «βαριάς φορολόγησής τους» στην Ελλάδα, ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν φεύγουν λόγω της «υψηλής φορολογίας», αλλά επειδή μπορούν να βρουν περισσότερα κέρδη αλλού και μέσα από ένα ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς.

Αναφερόμενος στη σημασία των συλλαλητηρίων ενόψει της ΔΕΘ, ανέφερε ότι η επιτυχία τους θα είναι σημαντική, ωστόσο πρόσθεσε ότι βασικός δείκτης της ανασύνταξης του κινήματος θα είναι να ξαναζωντανέψουν τα σωματεία και να υπάρξει λαϊκή συμμαχία σε ένα ενιαίο μέτωπο, που θα χαράξει το δρόμο για μία άλλη εξουσία.

Κατέληξε λέγοντας ότι η αγανάκτηση του λαού «βράζει», η οποία πρέπει να εκφραστεί με αγώνες και ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog