..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ακόμη και οι ρομά αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία της Αλεξάνδρειας!!!!!


Η φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Αλεξάνδρειας φαίνεται ότι απασχολεί αρκετούς γονείς και συλλόγους γονέων που εκδηλώνουν ανησυχία για το αν τα παιδιά αυτά είναι εμβολιασμένα ή όχι και παράλληλα διατυπώνονται και....
άλλου τύπου επιφυλάξεις για την συνύπαρξη των προσφυγόπουλων με τα ελληνόπουλα. Ήδη κάποιοι σύλλογοι της πόλης συνεδρίασαν και φαίνεται ότι κατέληξαν σε αρνητική θέση στην προοπτική να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Στον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου πήγαν ο βουλευτής του Σύριζα Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου και ο....δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Μόσχος Κυτούδης για να συζητήσουν και να ενημερώσουν τους κατοίκους για την απόφαση που ελήφθη ώστε τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν το απόγευμα στο σχολείο που βρίσκεται στον συνοικισμό και στο οποίο φοιτούν αποκλειστικά και μόνον μαθητές ρομά. Το θέμα της συζήτησης αφορά στην αντίδραση, ναι στην αντίδραση των ρομά του συνοικισμού να μην φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους!! Μ΄ άλλα λόγια, οι κάτοικοι αυτοί που επί δεκαετίες τώρα υπόκεινται σε διάφορες ρατσιστικές συμπεριφορές αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, αντιδρούν με ρατσισμό έναντι μιας ομάδας ανθρώπων που θεωρητικά βρίσκεται σε υποδεέστερη κατάσταση από τους ίδιους.

Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να λήξει άμεσα. Δεν μπορεί να επιτραπεί σε κανέναν να δυναμιτίσει το κλίμα ενσωμάτωσης και αποδοχής που επέδειξε η τοπική κοινωνία προς τους πρόσφυγες. Είναι προφανές ότι το όλο θέμα δεν μπορεί να λυθεί σε λαϊκές συνελεύσεις με συμμετέχοντες που είναι ανημέρωτοι και που αντιδρούν με συνθήκες όχλου. Υπάρχουν θεσμικά όργανα της πολιτείας, όργανα που αποφασίζουν και υλοποιούν τεκμηριωμένα. Τυχόν ενστάσεις και αιτιάσεις θα πρέπει να πλήρως αιτιολογημένες και όχι να βασίζονται σε επιχειρήματα επιπέδου καφενείου. Διότι, περί αυτού πρόκειται όταν ακούς πως η αντίδραση εδράζεται στο γεγονός ότι το σχολείο 2ο-6ο είναι ήδη γκέτο και γι αυτό ως τιμωρία, ως «εκδίκηση» προς τους άλλους που παίρνουν τα παιδιά τους και τα εγγράφουν σε άλλα σχολεία για να μην είναι μαζί με τα ρομά παιδιά στο ίδιο σχολείο δεν θα αφήσουν τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν.

Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog